6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Mustafa gözyaşlarıyla uğurlandı

OKULDA ÖLEN MUSTAFA GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Güngören Tozkoparan'da eğitim gördüğü Doktor Lütfi Kırdar İlköğretim Okulu'nda bir arkadaşının attığı yumruk sonucu yere düşerek ölen 8. sınıf öğrencisi Mustafa Kutlar gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Mustafa'nın dayısı, yeğenine hastanede müdahale edilmediğini ve ölümünde ihmal olduğunu öne sürdü.

8. sınıf öğrencisi Mustafa Kutlar, kantinde tost sırasında beklerken tartıştığı sınıf arkadaşı Ş.K.'nin yumruğuyla yere düşmüş, bu sırada kafasını çarparak ağır yaralanan öğrenci, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Sabah okula gelen arkadaşları, Mustafa'nın boş kalan sırasına çiçek bırakırken, bazıları gözyaşlarını tutamadı. Mustafa'nın öldüğü kantinin duvarına "Bizi niye yalnız bıraktın Mustafa" yazan arkadaşlarının, kendi baş harflerinin yanı sıra parantez içinde "Azrail" yazdıkları görüldü.

 

Kutlar'ın Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenazesi Topkopran Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Kutlar'ın anne ve babasının yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, arkadaşları ve yakınları katıldı. Cenaze töreninde Mustafa'nın anne ve babasıyla arkadaşları uzun süre gözyaşı döktü.

Başkan Kadir Topbaş, güzelliklerle yaşamanın çocuklara eğitim kurumlarında aşılanması gerektiğini ifade ederek, özellikle son dönemde tüm dünyada bu tür olayların görüldüğünü vurguladı. İhmal edilen bir takım değerler ve davranış biçimleri olduğunun altını çizen Topbaş, "Biz zamanında üst sınıftaki ağabeylerimizin yanından geçerken kendimize çeki düzen verirdik. Saygı ve sevgi vardı. Çocuklarımıza bunu aşılamak gerekiyor. Bu olaya küçük bir itiş kakış boyutuyla bakılıyor. Ancak bunun farklı davranışa,

şiddete gitmemesinin ancak iyi bir eğitimle olacağının altını çizmek lazım. Okullarda maalesef öğrenci sayısı fazla. Burada velilere, yöneticilere ve hepimize görevler düşüyor" dedi.

Mustafa'nın ölümünde ihmal olduğu iddialarının sorulması üzerine ise Topbaş, "Ben hastanedeki detayları tam olarak bilmiyorum. Ama çocuklara eğitim kurumlarında bilgiyi aktarıyoruz. Diğer taraftan da çocuklarımızın bizi biz yapan değerlerle sevgi ve saygının da bu ortamlarda alınması gerekir" diye konuştu.

Mustafa'nın dayısı Kemal Kılıç ise son zamanlarda yapılan reformlara rağmen hastanelerde gözle görülür bir değişiklik olmadığını öne sürerek, "Hasta beyin kanaması geçiriyor. Ama hastanede o hastaya müdahale edecek bir hekim yok. Çocuğu bir odaya aldılar ve dakikalarda ısrar etmemize rağmen bize göstermediler. Müdahale edildiğini söylediler. Ama sonradan çocuğun orada öldüğünü öğrendik. Ben ihmal olduğuna inanıyorum. Bu sistemin sorunu. Ben Türkiye'deki sağlık sistemini eleştiriyorum" dedi.

Olayın nasıl meydana geldiği sorusuna ise Kılıç, "Bunlar aynı sıradaki iki çocuk. Birinin tostu düşüyor, o bunu itiyor, bu onu itiyor. Mustafa yere düşüyor ve büyük ihtimalle beyin kanaması geçiriyor. Öğretmenleri acil olarak hastaneye getiriyor. O hastane iyi bakar diye getiriyorlar, kötü bir niyetleri yok. Ama maalesef. Biz AB'ye gireceğimiz dönemde çocuklarımız 50-60 kişilik sınıflarda okuyor. Bu Türkiye için handikaptır" yanıtını verdi.

Kılıç, yeğenini en son bayramda gördüğünü de ifade ederek, "Aile eğitimleri çok önemli. Aile çocuğa arkadaş sevgisini öğretmeli" dedi.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Mustafa Kutlar'ın cenazesi Habipler Yayla Mezarlığı'na defnedildi.

Öte yandan, Mustafa'nın ölümüne neden olduğu ileri sürülen Ş.K. ise Üsküdar Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

OKULDA ÖLEN MUSTAFA GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI
OKULDA ÖLEN MUSTAFA GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI
OKULDA ÖLEN MUSTAFA GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI
OKULDA ÖLEN MUSTAFA GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI
OKULDA ÖLEN MUSTAFA GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 15:58:02
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 16:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?