4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Musul Valisinden Güler'e ziyaret

Irak Musul Valisi Duryd Keşmulla, İstanbul Valisi Muammer Güler'i makamında ziyaret etti. Vali Keşmulla, "Burada gördüklerimizi ve tecrübelerimizi şehrimizde de uygulamaya çalışacağız" dedi.

Beraberindeki heyet ile birlikte İstanbul Valiliği'ne gelen Irak Musul Valisi Duryd Keşmulla'yı, Vali Güler kapıda karşıladı. Valilik hatıra defterini imzalayan Musul Valisi Duryd Keşmulla, ardından Vali Güler ile görüştü. Vali Güler, Irak Musul Valisi ve heyetinin Türkiye ziyareti vesilesiyle iki şehir ve iki ülke ilişkilerinin güçlenmesine katkı sağlayacağına söyledi.

Musul Valisi Keşmulla ise ziyaretin dost iki ülke sırasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi açısından büyük bir anlam taşıdığını belirterek, "Burada yapmış olduğum ziyaretler sırasında Türk işadamlarının Irak ve Musul'da yatırım yapmaya hevesli olduklarını gördüm. Sayın Valim ve işadamlarını gelip şehrimizi ziyaret etmeye davet ediyorum. Bu güzel şehirde tanık olduğumuz büyük gelişmeyi de gördük. Burada gördüklerimizi ve tecrübelerimizi şehrimizde de uygulamaya çalışacağız" diye konuştu.

Ziyaretin ardından Irak Musul Valisi Duryd Keşmulla İstanbul Valiliği'nden ayrıldı

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 14:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?