4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Mutfak tüpü patladı: 2 ev kül oldu

Halkalı'da ölen eşi için yakınlarıyla birlikte mevlit yemeği hazırlayan Gülderen Şahin'in evinde alev alan mutfak tüpü patladı. Tüpün patlaması sonucu çıkan yangında Şahin'in evi ile birlikte, bitişiğindeki ev tamamen yandı. 

Edinilen bilgilere göre olay Halkalı Merkez Mahallesi, Barbaros Sokak 13 numaradaki beş katlı binanın en üst katında meydana geldi. Gülderen Şahin, 2 hafta önce kanserden ölen eşi İsmail Şahin için yakınlarıyla birlikte mevlit yemeği hazırladığı sırada mutfak tüpü bir anda alev aldı. Tüpün alev almasıyla Şahin ve evde bulunan yakınları dışarı kaçarken, alev alan tüp bir süre sonra patladı. Patlamayla birlikte evi alevler sardı. Alevler bir süre sonra aynı katta bulunan Songül Kalay'ın evine de sıçradı. 

Olay yerine gelen Sefaköy ve Kocasinan itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın diğer katlara sıçramadan kontrol altına alındı. Songül Kalay'ın Kuran Kursu'na gittiği için evde bıraktığı çocukları Taha(7) ve Kerim Kalay(5) ise komşuları tarafından kurtarıldı. Yangın haberini aldıktan sonra eve gelen Songül Kalay, evinin yandığını görünce komşularının kurtardığı çocuklarına sarılarak gözyaşı döktü. Gülderen Şahin ve kayınvalidesi Yeter Şahin ise evleri yanarken gözyaşlarına hakim olamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 23:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?