7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Müthiş değişim!

BÖYLEYDİ, BÖYLE OLDU

Avustralya'da yaşayan 48 yaşındaki gurbetçi Üzeymen Çabuk, 120 kilodan sonra midesine taktırdığı kelepçe ile 50 kilo vererek zayıfladı. Kilo kaybından dolayı tüm vücüdü sarkan ve geçirdiği estetik operasyonlar sonucu, neredeyse vücudunun yarısı kadar zayıflayan Üzeymen Çabuk, 14 beden gerileyerek 18 yaşındaki ölçülerine geri döndü.

Avustralya'nın Sidney kentinde tatlı imalatçılığı yapan gurbetçi Üzeymen Çabuk, 120 kiloya ulaşması sebebi ile hayatında yeni bir değişim yapma kararı aldı.

İşlerinin bozulması üzerine midesine kelepçe taktırarak zayıflama kararı alan Üzeymen Çabuk, geçirdiği operasyon sonucu taktırdığı kelepçenin ardından 50 kilo birden zayıfladı.

Vücudunun neredeyse yarısı kadar zayıflayan 48 yaşındaki Üzeymen Çabuk, 54 bedenden 40 bedene düşerek tam 14 beden bir küçüldü. Evlilik, doğum,iş hayatı,stres sebebi ile aldığı

kilolardan kurtulan ancak, bu kez de tüm vücüdu sarkan Çabuk, sonunda gerdirme ameliyatlarına karar verdi. Bunun için ünlülerin estetik cerrahı Doç.Dr.İbrahim Aşkar'ı tercih ederek, Türkiye'ye geldi. İki ay içerisinde 2 ayrı operasyon geçiren Üzeymen Çabuk, ilk operasyonda, karın germe, liposuction ve meme protezi yapılarak, tam 7 kilo yağ ve karın dokusu çıkarıldı. İki ay sonra da ikinci ameliyatında ise basen ile popo germe, bacak germe ve kol germe ameliyatları yapıldı. İkinci ameliyatında ise 3.5 kilo fazla doku çıkarıldı.

İÇİMDEN BİR BEN DAHA ÇIKARDILAR

Kendisini'18 yaşımdaki halime geri döndüm' diye tanımlayan ve geçirdiği müthiş değişim karşısında görenlerin ve hatta eşinin de çok şaşırdığını söyleyen Üzeymen Çabuk," Aşırı kilolarımdan dolayı hiç bir şey yapamaz duruma gelmiştim. Bende çok zor bir karar aldım. Ailem ve özellikle eşim hep yanımdaydı. Sürekli destek oldu. Zaten onların o desteği olmasaydı, bunları yapamazdım. Operasyonlar sonrası sıkıntılı ve zor günler geçirdim, ancak şimdi çok mutluyum. 18 yaşıma geri döndüm. Doktorlarıma bu konuda ne kadar teşekkür etsem azdır" dedi.

Üzeymen Çabuk'un geçirdiği operasyonların kolay olmadığını ancak sonuç itibari ile sağlanan başarıdan memnun olduğunu söyleyen Doç.Dr.İbrahim Aşkar ise, germe operasyonlarının teknik olarak bilgi ve tecrübe gerektirdiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Germe ameliyatları teknik olarak bilgi ve tecrübe gerektiren, uygun hastalarda oldukça iyi sonuç veren bir ameliyattır. Germe ameliyatlarının planlaması detay gerektiren ince bir konudur. Ameliyat planlama çizimleri doğrultusunda yapılır. Ameliyat sonrası oldukça etkili sonuçlar alınır. Kilo alıp vermeler yada doğum sonrası vücutta deri ve bağ dokusunda elastikiyet kaybının aşırı olduğu ve deride çatlakların olduğu durumlarda liposuction yapılsa dahi vücutta şekillendirme mümkün olamayabiliyor ki böyle

durumlarda germe ameliyatları yapıldığında istenen vücut görüntüsü yakalanabilir. Her bir operasyon, yapılan germe ameliyatı ve kombinasyonuna göre 1-6 saat arası sürdü. Hastamız gerçekten müthiş bir değişim geçirdi. İki ay ağır kaldırmamak koşuluyla normal hayatına geri döndü. Tek dikkat etmesi gereken şey bundan sonra kilo almamasıdır" dedi.

MÜTHİŞ DEĞİŞİMİN HİKAYESİ

120 kilodan 50 kiloya düşerek, 14 beden gerileyen Üzeymen Çabuk, Sidney'de eşi ve işinde yeni bir başlangıç yaparak, mutlu bir hayat yaşarken, geçirdiği operasyonlar ise şöyle :

"*Karına liposuction yapıldı ardından karın germe operasyonu ( Yaklaşık karında 25 cm incelme oldu)

*Kollara liposuction yapıldı, kollar gerildi. (Yaklaşık 5 cm incelme oldu).

*Bacaklara liposuction yapıldı

*Popo kaldırıldı.

*Sarkan göğüslere silikon takıldı

* Bacaklar gerildi. (Yaklaşık 13 cm inceldi.)

*Sırttan ve love handle denilen bölgeden yağ alındı, sırtı yukarıya doğru çekilip, gerilerek dikildi.

*Karın bölgesinden yaklaşık 20 santim bir fazlalığı kesilip, karın germe yapıldı".

BÖYLEYDİ, BÖYLE OLDU
BÖYLEYDİ, BÖYLE OLDU
BÖYLEYDİ, BÖYLE OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 13:19:03
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 23:37:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?