3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Müzekart'ını al, bütün müzeleri gez!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliğiyle, Türk halkını müzelerle buluşturmak amacıyla "Müzekart" projesini hayata geçirdi. 

"Müzekart" ile herkes Türkiye'deki 300'ü aşkın müzeyi 20 YTL karşılığında bir yıl boyunca dilediği kadar gezebilecek. Müzekart projesiyle ilgili açıklamada bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay; Türk insanın sahip olduğu kültürel değerlere sahip çıkması ve kültürel zenginlikleri gelecek nesillere aktarmak açısından müzelerin çok önemli işlevi olduğunu ve müze gezmenin tarihi yaşamak adına herkesin katılması gereken bir kültürel aktivite olduğunu belirtti. Yapılan arkeolojik çalışmalara daha fazla yatırım yapılarak kültürel değerlerin daha da zenginleşeceğine değinen Günay, "herkesin bu konuda hassasiyet gösterip müze ziyaretlerine önem vermesi ve müze bilincinin toplumun her kesiminde yaygınlaşarak gelişmesi gerekiyor" dedi.

MÜZEKART SAHİBİ OLMAK İÇİN 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı tüm müze yerlerinden ve www.muzekart.com internet adresinden Müzekart satın alınabiliyor. Müzekart satın almak için de Müzekart Satış Noktaları'na fotoğraflı bir kimlikle başvurulması yeterli oluyor.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 10:45:46
Güncelleme :19 Haziran 2008 Perşembe 10:57:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İNCİ OTMAN IP: 88.229.209.xxx Tarih : 19.09.2008 12:48:52

Harika ! 60 yaşıma geldim, para yüzünden doğru dürüs bir müze gezememiştim. İnşaalah bundan sonra. Teşekkürler