3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Müzeler 2010 Ajansı’na emanet

Kültür ve Turizm Bakanlığı, aralarında Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Arkeoloji Müzesi’nin de yer aldığı İstanbul’un önde gelen müzelerinin güvenlik ve temizliğini iki yıllığına İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’na devretti.

2010 organizasyonlarını yürütmekle görevli ajans, Topkapı Sarayı dahil yedi müze, Rumeli Hisarı ve Millet Yazma Eserler Kütüphanesi’nin güvenliğini ve temizliğini özel şirketler kanalıyla gerçekleştirecek.

Güvenlik teminatı

Açılan ihaleyi kazanan şirketlerden temizlik için 192 kişi, güvenlik için 352 kişi istihdam etmeleri istendi. İhaleyi kazanan firmalar, ilk aşamada 2009 yılının Aralık ayına kadar bu görevi yürütecek. Eğer hizmetlerinden memnun kalınırsa hizmet sözleşmeleri 2010’un sonuna kadar uzatılacak. Firmalara ilk bir yıllık hizmetleri karşılığında yapılacak toplam ödeme ise 11.3 milyon YTL.

2010 İstanbul AKB Ajansı ayrıca Topkapı Sarayı’nın mutfaklarının restore edilip ziyarete açılması için de harekete geçti. Bu amaçla geçen hafta ihale düzenlendi. İhalenin sonucu henüz açıklanmadı.

2010 AKB Yürütme Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu, ihaleye katılan firmaların güvenlik soruşturmasının Emniyet ve Bakanlık tarafından yapıldığını belirterek, "Ancak belirli teminatı alabilen firmalar ihaleye girip kazandı" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 09:56:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?