6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

My Dream'ın gösterisi İstanbullular'ı büyüledi

Gösteriyi, Devlet Bakanı Güldal Akşit’in de aralarında bulunduğu yüzlerce davetli izledi. Kısa bir konuşma yapan Bakan Akşit, "Bedenin engelli olması önemli değil. Asıl önemli olan zihinlerdeki engelleri yenmektir. Eğer zihinlerdeki engeller yok edilirse, bedensel engellilerin aşamayacağı hiçbir güçlük yoktur. Buradaki küçük grup da bunun en güzel örneğidir. Biz devlet olarak, kurum, kuruluş ve bireyler olarak engelli insanları kendimiz gibi görürsek, eşit davranırsak, onların kendisine öz güveni gelecek ve toplum içinde mutlaka layık oldukları yerleri bulacaklardır" dedi.


Galada özellikle görme özürlülerin dans gösterisi, bedensel engellilerin dans ve akrobasi gösterileri büyük beğeni topladı. Sahneye çıkan engelli iki genç, Tarkan’ın "Salına Salına" ve Sertab Erener’in "Yanarım" isimli parçalarını Türkçe seslendirdi. Engelli gençler, salondakilerden büyük alkış aldı.


Programın sonunda, gösteriye katkılarından dolayı My Dream Türkiye Temsilcisi Banu Aysu’ya, Çin Başkonsolosu Wang Lushan’a ve Çin Özürlüler Federasyonu Başkanı Wang Yuan’a teşekkür plaketi takdim edildi

iha-istanbul
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2004 Cumartesi 12:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?