30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Nakliyat İş Sendikası'na şafak baskını!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Nakliyat İş Sendikası'nın genel merkezi ve bazı şubelerine polis ekiplerince operasyon düzenlendi. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda sendikanın genel merkezi ve şubeleri aranırken, Genel Başkanı Ali Küçükosmanoğlu ve bazı yöneticiler gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, DİSK'e bağlı Nakliyat İş Sendikası'nın Genel Başkanı Ali Küçükosmanoğlu ve bazı yöneticiler sabah saatlerinde evlerinde gözaltına alındı. Gözaltıların ardından sendikanın genel merkezi ve şubelerinde polis tarafından arama başlatıldı. Aramalar sırasında Çevik Kuvvet polisi de bina önlerinde güvenlik önlemi aldı. Aramalar sırasında sendika yetkililerine herhangi bir bilgi verilmediği dile getirildi.

Baskınla büyük bir şok yaşadıklarını belirten Nakliyat İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Menek, "Başkan ve bazı yöneticilerimiz sabah 05.00 sularında evlerinde gözaltına alınmış. Gözaltı ve arama gerekçelerini henüz bilmiyoruz. Sendikaları bitirmeye yönelik çabalar var. " şeklinde konuştu.

Genel Başkan Ali Küçükosmanoğlu'nun yanısıra, Sendika Genel Sekreteri Aziz Cengiz, Eğitim Daire Başkanı Abdullah Menek, Örgütlenme Daire Başkanı Abuzer Aslan, Genel Mali Sekreter Rıza Ballı, İstanbul Şube Başkanı Nurettin Gümüş, İstanbul Şube Sekreteri Hacı Altaş, DİSK ve Nakliyat İş Konya Bölge Temsilcisi Ali Özçelik, Nakliyat İş Gebze Şube Başkanı Erdal Kupal ve bazı üyelerin de gözaltına alınan isimler arasında olduğu öğrenildi.

Arama ve gözaltıların sebebi henüz öğrenilemedi
 

...
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 13:15:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?