7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Namaz sonrası miting!

ERDOĞAN, BAYRAM NAMAZININ ARDINDAN HALKA SESLENDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı namazını kıldıktan sonra Sultanbeyli'de halka seslendi.

Anayasa değişikliğini anlatan Erdoğan, "Bölünmeye 'hayır' diyenler, eleştirdikleri Silopi'dekilerle beraber hareket ediyorlar" dedi.

Başbakan Erdoğan, Sultanbeyli Merkez Camii'nde bayram namazını kıldıktan sonra otobüs üstünden halka seslendi. Türkiye'de özgürlükler noktasında bir adım atıldığını anlatan Erdoğan, "Bu atılacak adım çok önemli. Artık darbe anayasaları ayaklar altına alınsın ve bu ülkede milletin anayasası egemen olsun istiyoruz. Milletin anayasasında haklar, özgürlükler, kadınlarımızın haklarının anayasal güvence altına alınması, çocuklarımızın istismarının önüne geçilmesi, dul ve yetimlerimizin anayasal teminat altına alınan hakları var" şeklinde konuştu.

"Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçiş var" diyen Erdoğan, ülkenin bu üstünlerden çok çektiğini söyledi. Erdoğan, "Bunlar benim milletime bidon kafalı diye hitap edenlerdir. Bunlar statükodan yana olanlardır. Bunlar kurdukları saltanat zincirinin yıkılmasından endişe edenlerdir. Biz birliğe beraberliğe, bütünlüğe 'evet' diyoruz. Ama bölünmeye 'hayır' diyenler eleştirdikleri o Silopi'dekilerle beraber hareket ediyorlar. O hayır cephesinde CHP, MHP, BDP, İP, çeteler var. Bayramın bu anlamlı gününde tabi ki sizlerin bu isyanını dile getirtmenizi istemem. İstiyorum ki bunlar Pazar günü sandıklara evet olarak girsin" diye konuştu.

Erdoğan, Anayasa Mahkemesi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) yeni bir şekillenmeye gidildiğine değinerek, "Onlar rahatsız, kurdukları saltanat zinciri yıkılıyor. Biz birilerinin saltanatını korumak için buraya gelmedik. Biz milletin iktidarı için buradayız. Ben Sultanbeyli'deki kardeşlerime inanıyor, güveniyorum. Halkımın bütününe göre inanıyor ve güveniyorum. Biz halkımızı aldatmadık, aldatanlardan olmadık. Geldiğimiz günkü Türkiye nasıldı, bugünkü Türkiye nasıl" şeklinde konuştu.

"Gelenek, göreneklerimizde bayram sohbetleri önemli yer tutar" diyen Erdoğan, toplanan kalabalığa seslenerek, bayram sohbetlerinden duyduklarını anlatmalarını istedi. Erdoğan, konuşmasının ardından otobüs üstünden halkı selamladı.

ERDOĞAN, BAYRAM NAMAZININ ARDINDAN HALKA SESLENDİ
ERDOĞAN, BAYRAM NAMAZININ ARDINDAN HALKA SESLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2010 Perşembe 09:00:05
Güncelleme :9 Eylül 2010 Perşembe 13:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?