30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Narkotikten başarılı operasyon

Narkotik polisi, geçtiğimiz günlerde düzenlediği operasyonda, İngiltere'ye sevk edilmek istenen rekor miktardaki 472 kilogram eroini düzenlenen operasyonla ele geçirdi.

Adana koordineli gerçekleştirilen operasyonda uyuşturucu baronu olduğu iddia edilen Ahmet Fetullahoğlu ile 13 adamı gözaltına alındı. Şüphelilerden 9'u adliyeye sevk edildi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İran'dan yurda sokulan yüklü miktardaki uyuşturucunun yurt dışına sevk edileceğine dair aldığı ihbar üzerine soruşturma başlatmış ardından şebeke elemanları tespit ettikten sonra harekete geçmişti. İstanbul ve Adana polisinin eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonlarda ilk etapta 472 kilo eroin ele geçirildi. Yapılan detaylı aramalarda 8 kilo daha uyuşturucu madde ele geçirilmesi ile birlikte bu rakam 480 kiloya ulaştı.
Uyuşturucular Adana'da durdurularak aranan bir kamyonette ele geçirilirken uyuşturucuların mal sahibi ve organizatörleri de İstanbul'da yakalandı.

Uyuşturucunun mal sahiplerinin ise Ahmet Fetullahoğlu ile Mehmet Erbay olduğu bildirildi. İstanbul'da yakalanan ve uyuşturucu baronu olduğu iddia edilen Fetullahoğlu'nun yanı sıra aynı operasyonda yakalanan Mehmet Erbay'ın ünlü uyuşturucu kaçakçısı Cumhur Yakut'un da kayınbiraderi olduğu öğrenildi.
İhbar üzerine soruşturma başlatan ekipler, şebeke elemanlarını tek tek tespit ettikten sonra yakın takip başlattı.

Yapılan teknik takip sonucu uyuşturucuların İran'dan yurda sokulduğu ve Hakkari'de kuru fasulye yüklü bir kamyona yükleneceği tespit edildi. Takibe takılan görüşmelerin ardından söz konusu kamyonete ulaşan ekipler, uyuşturucuların gemi yoluyla Kıbrıs'a götürüleceğini belirledi. Yola çıkan kamyonet, Adana girişinde durdurularak operasyon başlatıldı. Araçta yapılan aramalarda, zula edilmiş vaziyette 472 kilogram eroin ele geçirildi.

Operasyonun başladığı saatlerde İstanbul'da da uyuşturucuyla bağlantılı olduğu öne sürülen şahısların evlerine baskın düzenlendi. Yapılan aramalarda 8 kilo daha uyuşturucu ele geçirildi. Operasyonlarda uyuşturucu baronu olduğu iddia edilen Ahmet Fethullahoğlu, Mehmet Erbay ve şebeke elemanı 13 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri tamamlanan 9 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 13:03:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?