30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

NATO Boru Hattı hırsızlığı

Halkalı'da bir TIR parkının yakınından geçen NATO Boru Hattı'ndan kaçak hatla uçak mazotu çalan 11 kişi suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Büro Dedektifleri ve Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve Nato Pol Tesisleri yetkilileri ortak bir çalışması sonucu Halkalı'dan geçen NATO Boru Hattı'ndan kaçak mazot çalındığını tespit etti. Ardından harekete geçen polis ekipleri, 11 kişiyi uçak mazotu çalarken suçüstü yakaladı. Yakalanan zanlılar Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. İstasyon olarak kullanılan baraka ve çevresinde arama yapan emniyet güçleri, birer tonluk dört adet mazot tankı ele geçirdi.

Polis ekipleri iş makinesiyle boru hattının bulunduğu yeri kazarak hırsızların kullandığı kaçak hattı ortaya çıkardı. Boru hattına kanalizasyondan ulaşan hırsızların, boruya vana yerleştirerek istasyon olarak kullandıkları barakaya çektikleri belirlendi. Hortumu kimsenin görmemesi için Ayamama Deresi'nin içerisinden geçirdikleri tespit edilen hırsızların, barakaya kurdukları pompa sayesinde de mazotu özellikle parka gelen TIR'lara sattıkları öğrenildi.

Geçtiğimiz haftalarda da Bağcılar ilçesinde benzeri bir olayla karşılaşılırken, NATO Pol Tesisleri yetkililerinin bölgede inceleme yapması bekleniyor. Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 18:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?