30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

NATO hattını deldiler

Bağcılar'da, su deposu olarak kullanacaklarını söyleyip kiraladıkları bodrum katının hemen altından geçen NATO'ya ait boru hattını delerek yaklaşık 20 bin litre uçak mazotu çalan 4 kişi yakalandı.

NATO hattına ulaşmak için yaklaşık 20 metrelik bir tünel kazdıkları belirlenen şahıslar, ana yolda da çökmeye neden oldu. Alınan bilgiye göre, boru hattına giren ve çıkan petrol arasındaki büyük farklılığı anlayan yetkililer harekete geçti. Yapılan incelemeler neticesinde kaçağın bulunduğu nokta belirlendi. Bağcılar'da, su deposu adı altında kiraladıkları bodrum katından yaklaşık 20 metrelik bir tünel kazan 4 kişinin, boru hattına ulaştıkları ve bu şekilde mazot kaçakçılığı yaptıkları ortaya çıktı.

Mahmutbey Mahallesi Soğuksu Caddesi'ndeki işyerine operasyon düzenleyen polis, tünel üzerinden kaçakçılık yapıldığını yerinde tespit etti. Polis ekipleri, Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO Pol Tesisleri yetkilileriyle irtibata geçti. Olay yerine gelen yetkililer yaptıkları araştırmada dükkanın 8 metre uzağından Gebze-Yeşilköy NATO Boru Hattı geçtiğini ve 2 aylık bir süre içerisinde yaklaşık 20 bin litre uçak yakıtı çalındığını belirledi. Ele başı İlker Y. ile birlikte 3 kişi gözaltına alındı. İlker Y.'nin, mazot kaçakçılığı suçundan poliste kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Zanlılar, polisteki ifadelerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Dükkan sahibi olan Temel Altuntaş, şahısların bodrum katı yaklaşık 2 ay önce su deposu olarak kiraladıklarını belirterek, mazot kaçakçılığı olayından haberi olmadığını söyledi. Şahısların kazdığı tünel, dükkanın önünde bulunan yolda çökmeye neden olurken, aynı mahallede oturan Hayrettin Dur, "Polislerle birlikte içeriye girdik. Uzun bir tünel kazmışlar. Boru hattını nasıl deldiklerini bilmiyoruz. Profesyonellik isteyen bir iş. Bunu herkes yapamaz. Kamyonlarla akşam gelip götürmüşler petrol" diye konşutu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 17:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?