6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

NATO'nun 500 ton jet yakıtını çaldılar

NATO BORU HATTI'NDAN JET YAKITI ÇALAN 5 KİŞİ YAKALANDI

Küçükçekmece'de, yeraltından geçen NATO Boru Hattı'ndan jet yakıtı çaldıkları ileri sürülen 5 kişi, mali polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Şebekenin, TIR Parkı içerisinde yeraltına inen tünel aracılığıyla NATO Boru Hattı'na ulaştıkları ve buradan yakıt çaldıkları ortaya çıktı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, illegal yollardan yurdumuza getirilen kaçak akaryakıtı sahil şeritlerinde, TIR parklarında ve petrol istasyonlarında satıldığı belirlendi. Bunun üzerine Fatih, Bakırköy, Pendik, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Başakşehir, Ataşehir, Çatalca, Sancaktepe, Sultangazi ilçelerinde tespit edilen 23 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda E.Ş, O.Ö, B.A, F.T, ve İ.K., isimli organizatörlerin de bulunduğu 49 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 175 ton akaryakıt, 8 adet akaryakıt tankeri ve 2 tekne ele geçirildi. Zanlılar, sorgulamak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Soruşturma kapsamında Halkalı'daki Alem TIR parkında inceleme yapan polis, şaşırtıcı bir manzarayla karşılaştı. Park sahiplerinin oturduğu masanın altındaki halıyı kaldıran polis, yeraltına açılan bir kapı gördü. Kapıdan girildiğinde bu kişilerin NATO boru hattını delerek jet yakıtı çaldığı tespit edildi. Şüphelilerin, bu hattan çaldıkları jet yakıtına kimyasal madde katarak akaryakıta dönüştürdüğü ve yarı fiyatına piyasaya sürdüğü öğrenildi. İncelemeler sonucunda NATO boru hattından bugüne kadar 500 ton jet yakıtının çalındığı ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 49 şüpheliden 44'ü ifadesi alındıktan sonra 5015 sayılı petrol piyasası kanununa muhalefet suçundan, 5 organizatör ise örgütlü halde akaryakıt kaçakçılığı suçundan mahkemeye sevk edildi.

NATO BORU HATTI'NDAN JET YAKITI ÇALAN 5 KİŞİ YAKALANDI
NATO BORU HATTI'NDAN JET YAKITI ÇALAN 5 KİŞİ YAKALANDI
NATO BORU HATTI'NDAN JET YAKITI ÇALAN 5 KİŞİ YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 17:40:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?