4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Nazım Hikmet heykeli çalındı

Esenyurt Nazım Hikmet Parkı içerisinde yer alan Nazım Hikmet heykeli çalındı. 

Heykelin, 31 Temmuz 2008 tarihinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yerinden sökülerek çalındığı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı. Nazım Hizmet Parkı'nda inceleme yapan Belediye Başkanı Nemci Kadıoğlu, hırsızlık olayının araştırılması ve adli mercilere bildirilmesi talimatını verdi. 

Çalınan heykelin yerine daha büyük bir heykeli dikeceklerini belirten Başkan Kadıoğlu, "Ülkemizin sınırlarını aşarak dünyada takdir toplayan değerli şairimizin heykeline yapılan bu saldırı ilk değil. Önce Doğan Araslı Bulvarı üzerinde bulunan heykeli, Nazım Hikmet'in adına yakışır 5 dönüm alana yapılan parka yerleştirdik. Belediye meclisine tarafımdan verilen bir önergeyle oy birliği sonucunda Nazım Hikmet ismi bu parka verilmiştir. Amacının ne olduğunu anlamakta güçlük çektiğimiz bu menfur saldırı, geçtiğimiz Haziran ayında bir kez daha tekrarlanmak istenmiş ancak görevlilerimizin fark etmesi sonucu emellerine ulaşamayan meçhul şahıslar olay yerinden kaçmışlardır. Nazım Hikmet heykelinin yerinden çalınmasını sıradan bir hırsızlık olayından daha çok değerli şairimize ve sanata yapılan çirkin bir saldırı olarak niteliyorum. Bu olayı esefle kınıyorum. Kolluk kuvvetlerinin bir an önce bu saldırıyı düzenleyenleri yakalayarak adalete teslim edileceğini umuyorum" dedi. 

Olayı bir provokasyon olarak nitelendiren Kadıoğlu, "İnsanları birbirine düşürmeye yönelik bir olay bu. 'Yok bu sizin heykeliniz, yok bu bizim heykelimiz' mantığı var. Esenyurt olarak bu tür provokasyonlara gelmeyeceğiz. Sorumluların bir an önce cezalarını bulunarak cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu. 

Mahalle sakinlerinden Nevzat Çorum ise, "Sürekli bu parka gezemeye geliyorum. Bir baktım ki heykel yerinde yok. Çalındığını söylediler. Heykelden ne istemişler anlamış değilim. İnşallah bunu yapanlar cezasını bulur" dedi. 

Parka gelen diğer vatandaşların da duruma tepki gösterdiği görüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 20:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
acelya kaya IP: 88.255.102.xxx Tarih : 7.08.2008 17:06:34

Ya deli olmamak içten değil... Bu heykeli parka süren kişi necmi başkanım siz değilmiydiniz.. Nazım hikmeti sevmeyen sayın başkan ayrıca bu heykeli siz yaptırmadınız GÜRBÜZ ÇAPAN DİKTİ O HEYKELİ ama bu ilk değil defalarca kaldırmak istediniz o heykeli hatırlatırım.. ve sonundada başardınız....