4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Necmi Kadıoğlu’na rakip çıktı

Daha önce iki kez aday adayı olan fakat her ikisinde de aday olmayı başaramayan Yunus Kalkan, Doğan Et Lokantası’nda düzenlediği basın toplantısıyla önümüzdeki yerel seçimlerde AKP’den Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu duyurdu. 

Hem parti içerisinde hem de Esenyurt’ta ayrımcılık yapıldığını belirten Kalkan, “Partimizin üzerindeki karabulutları dağıtmak için adayım” diye konuştu.

Ben daha iyi yöneteceğim 

Mevcut belediye yönetiminin hiçbir karesine girmediğinin altını çizen Kalkan, Esenyurt Belediyesi’ni Necmi Kadıoğlu’ndan daha iyi yöneteceğini söyledi. Kalkan, “Onların ne sevaplarına ne de günahlarına ortak olmayan ve bu dönemin sorgulanmasından ancak onların sorumlu olduğunu düşünen bir aday adayı olarak Esenyurt’u daha iyi yöneteceğime, halkla daha fazla bütünleşeceğime ve her kesimden ciddi oy alıp kazanacağıma inandığım için bu yola çıktım” dedi.

Esenyurt’a uğramadan meclis üyesi oldular 

Geçmiş dönemlerde aday adayı olan fakat adaylığı alamayan bazı isimlerin yanındaki insanları rakip partilere gönderdiğini öne süren Kalkan, Esenyurt’a uğramadığı halde bazı kişilerin de meclis üyesi olduğunu iddia etti.

Bu anlayış tasvip edilemez 

Parti içerisinde huzursuzluklar olduğunu vurgulayan Kalkan, “Bu partiye, bu misyona emeği geçen insanları bir kenara bırakan bir anlayışı tasvip etmemizin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Esenyurt halkıyla bütünleşmeyen, Esenyurt halkıyla iletişim kuramayan, halkı kucaklayamayan bir anlayışın uzun vadede Esenyurt’ta başarılı olması asla düşünülemez” diye konuştu.

Kadıoğlu’nun insan ilişkileri zayıf 

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Türkiye genelinde büyük bir sevgi ve ilgiyle karşılandığını belirten Yunus Kalkan, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun Esenyurt’ta aynı ilgiyi göremediğini öne sürdü. 

“Bu ciddi bir sıkıntıdır” diyen Kalkan, birilerinin bu durumu yok saymaya çalıştığını ve her şeyi tozpembeymiş gibi gösterme gayreti içerisinde olduğunu söyledi:
“Esenyurtlu sadece yol yapmakla, park yapmakla belediyeciliğin icra edilemeyeceğini çok iyi bilmektedir. Esenyurtlu, Ak Parti’nin Türkiye genelinde gösterdiği hoşgörüyü, insan sevgisini, insanı temel alan, insanlık onurunu yükselten uygulamalarını burada da görmek istemektedir. Ak Partili Esenyurtlular, Başbakanın, Türkiye’nin her tarafından kuzeyinden, güneyinden, doğusundan, batısından gördüğü sevgi ve saygının aynısını tüm Esenyurtlulardan bu başkana da gösterilmesini arzu etmektedir. Esenyurt’ta bu anlamda ciddi bir sıkıntı vardır. Birileri bu sıkıntıyı göz ardı ederek, her şeyi tozpembe göstererek, Esenyurt’ta her şeyin yolunda olduğunu ısrarla bir takım yerlere mesaj vermek gayreti içindedirler”

Seçim çantada keklik değil 

Rakip partilerde oluşacak bir bütünleşme halinde seçimin zora gireceğini vurgulayan Kalkan, AKP’lilere de şöyle seslendi:
“Buradan Esenyurt Ak Parti Teşkilatı ve tabanına sesleniyor ve diyorum ki; bu seçim zor geçecektir. Rakip partilerdeki bir bütünleşme, mevcut başkanın insan ilişkileri göz önüne alındığında seçimin çantada keklik olmadığını herkesin bilmesi gerekmektedir”

Erdal Karasansar / Büyükçekmece KENTHABER
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 20:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?