24
Nisan
2024
Çarşamba
İSTANBUL

'Nefes' kesen kovalamaca!

Kağıthane’de, kuyumcuda silahlı soygun gerçekleştirdikten sonra kaçan hırsızları, yoldan geçen Başbakanlık koruma polisleri fark etti. Nefes kesen hırsız polis kovalamacası sırasında şahıslar çaldıkları 3 kilogram altının yarısını yere attı. Polis, kuru sıkı silahını ve ayakkabısını yere düşüren soyguncuları yakalamak için çalışma başlattı.

Olay, Emniyet Evleri Mahallesi Çelebi Mehmet Sokak’ta saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Kiralık otomobille İnci Kuyumculuk önüne gelen yüzleri maskeli 4 soyguncudan 3’ü, bir anda içeri girdi. Dükkanda temizlik yapan kuyumcu İbrahim İnci’yi etkisiz hale getirip yere yatıran şahıslardan biri, vitrindeki altınları poşetin içerisine doldurdu. Altınları alan şahıslar, yine geldikleri otomobile bindi.

Bu arada, olay yerinde geçen Başkabakanlık koruma polisleri, kuyumcudan maskeli soyguncuların çıktığını gördü. Koruma polisleri hemen soyguncuların peşine düştü. Yaklaşık 10 metre ilerleyebilen soyguncuların önü bir kamyon tarafından kesilince şahıslar polis aracı ile kamyon arasında sıkıştı. Otomobilden inen soyguncular, yaya olarak kaçmaya çalıştı. Paniğe kapılan soyguncular, çaldıkları altının bir bölümünü yere attı. Kuru sıkı tabanca da yere düştü. Koruma polisleri soyguncuları yakalamak için havaya ateş edince iyice panikleyen soygunculardan birinin ayağındaki ayakkabıları çıktı. Çaldıkları 240 bin liralık altının yaklaşık yarısını yerde bırakan, yarısını da yanlarında götüren şahıslar ara sokaklarda izlerini kaybettirdi.

Soygunun ardından çok sayıda polis ekibi olay yerine sevk edildi. Güvenlik şeridi çeken olay yeri inceleme ekipleri, soyguncuların otomobillerinde ve kuyumcuda inceleme yaptı. Polisler güvenlik kamera kayıtlarını da incelemeye aldı.

Soyguncuların 3 kişi olduğunu ancak 3 kişinin içeri girdiğini belirten İbrahim İnci’nin babası Adnan İnci, “İçlerinden biri silahı oğlumun kafasına dayıyor. Her şeyi kamerada izledik. Oğluma ‘Yat yere!’ diyorlar. Yüzleri maskeli şahısların dışarı çıktığı esnada olay yerinden Başbakanlık korumaları geçiyormuş. Korumalar bilerek soygunculara çarpmış. Soyguncular korkudan çaldıkları altının yarısını yere bırakmış.” dedi.

Polis ekiplerinin olayla ilgili geniş çaplı incelemesi sürüyor.

CHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2013 Cumartesi 16:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?