1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Nefes kesen rehine operasyonu

Bursa'dan İstanbul'a getirilen ve yakınlarından fidye istenen 2 kişi, camdan attıkları "Rehin tutuluyorum, yardım edin" notunun ulaştığı polisin operasyonuyla kurtarıldı. Polis, olayla ilgili 6 kişiyi gözaltına aldı. 

Sefaköy Sultan Murad Caddesi'nde gece saat 01:00 sıralarında yürüyen vatandaşlar, yukarıdan düşen bir kağıt gördü. Kağıdın üzerinde "Rehin tutuluyorum, lütfen polise haber verin, çok zor durumdayım" yazılı not olduğunu gören vatandaşlar olayı polise bildirdi. Notun üzerinde rehinelerin tutulduğu yere ilişkin bilgileri okuyan polis, adrese operasyon düzenledi. Binaya giren sivil polisler, Şahin Koyuncu isimli şahsın rehin tutulduğu daireye ulaştı. Koyuncu'nun yanında nöbet tutan şahsı gözaltına alan polis, rehineden olayla ilgili bilgi aldı. Polisler, Koyuncu'nun ilk ifadesi sonucu ikinci rehine Nurettin Oğuz'un kendilerini rehin alan şahıslarla istenen parayı almak üzere anlaştıkları yere gittiğini öğrendi. Polis, şahısların buraya geleceğini düşünerek pusu kurdu. Kısa süre sonra rehine Nurettin Oğuz ile fidye isteyen şahıslar ve rehineleri kurtarmak için para getiren şahıslar arka arkaya olay yerine geldi. Pusuda bekleyen polis, gelen şahısları tek tek gözaltına aldı. Polisleri karşılarında gören fidyeci şahıslar neye uğradıklarını şaşırdı. 

Gözaltına alınan şahıslar, kendilerine yöneltilen soruları cevaplamadı. Rehine Şahin Koyuncu, Bursa Otogarı'ndan İstanbul'a getirildiklerini belirterek, "Arkadaşım rehin alınmıştı onu kurtarmaya gittim, beni de rehin alarak buraya getirdiler. 45 bin YTL istiyorlar. Camdan kağıt atarak yardım istedim" dedi. Gözaltına alınan şahıslar takviye ekiplerin olay yerine gelmesiyle Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. 

OLAY
Nurettin Oğuz ve Şahin Koyuncu'yu Bursa'dan İstanbul'a getiren şahıslar rehinelerin yakınlarını arayarak 45 bin YTL istedi. Telefonda süren pazarlıklar sonucu 30 bin YTL'ye anlaşma sağlandı. Koyuncu'nun dayısı İsmail Demir de yanına 10 bin YTL alarak şahısların belirttiği adrese geldi. 

Bu sırada Nurettin Oğuz ve Koyuncu'yu rehin alan şahıslar Oğuz'u da yanlarına alarak buluşma adresine gitti. Şahin Koyuncu ise olay yerinde başında bir nöbetçi ile birlikte bırakıldı. Başında bekleyen şahsın bir anlık dalgınlığından yararlanan Koyuncu, bir kağıda "Rehin tutuluyorum, lütfen polise haber verin, çok zor durumdayım" notunu camdan aşağı attı. Koyuncu'nun attığı bu kağıt operasyonun başlamasını sağladı.
iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2007 Pazar 11:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?