30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Nefes kesen takip

Kendisini Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed'in oğlu olarak tanıtıp, uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen şahıs ve uyuşturucu şebekesi jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalandı.

Şebekenin İran üzerinden uyuşturucuyu temin edip İstanbul'a getirdiği ve buradan da Avrupa ülkelerine sevk ettikleri belirlendi.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nın il genelinde yürüttüğü istihbari çalışmalar sonucu, örgütlü bir şekilde uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen şebekeye yönelik takip başlatıldı. Yapılan takip sonucu, şebeke üyelerinin yurtdışına uyuşturucu madde göndermek için hazırlık yaptıkları belirlendi. Kimlikleri tespit edilen örgüt üyelerini takibe alan jandarma ekipleri, şebekenin uyuşturucu maddeyi yabancı plakalı bir araca yükleyerek harekete geçtiğini tespit etti.

Uyuşturucu maddelerin yüklendiği yabancı plakalı aracı takibe alan jandarma, Fehmi İ. isimli şahsın kullandığı yabancı plakalı araç durdurarak arama yaptı. Yapılan aramalarda araç içerisine zulalanmış durumda yaklaşık 20,5 kg uyuşturucu (eroin) madde ve 2 kg içeriği tespit edilemeyen kimyasal madde ele geçirildi. Operasyonda uyuşturucu maddelerin yurtdışına sevkini sağlamaya çalışan Fehmi İ. ve Khalid Ahmed S. suçüstü yakalandı. Yabancı uyruklu olan Khalid Ahmed S'nin kendisini Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed'in oğlu olarak tanıtıp, uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlendi.

Operasyonu genişleten jandarma yakalanan şahıslarla irtibatı olduğu belirlenen ve İran üzerinden uyuşturucuyu temin edip Avrupa ülkelerine sevki için İstanbul'a getiren Suat Y., Ahmet C., Yusuf Ö. ve Kadir G. isimli şahısları da yakaladı.
Yakalanan 6 kişi ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şebeke üyeleri tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 14:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?