2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Nefes kesen terör operasyonu

İstanbul'da yasadışı sol örgüte yönelik düzenlenen operasyonlarda 32 kişi, gözaltına alındı. Polis kamerasına yansıyan operasyonda, örgütün yayın organı olduğu ileri sürülen bir dergiye baskın yapan ekipler, çeşitli dokümanların yakıldığını ve bir odanın tamamen çelikle kaplandığını tespit etti.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sol bir terör örgütü yönelik operasyon başlattı. Hazırlıkları çerçevesinde elde edilen istihbari bilgiler ışığında ekipler, belirlenen 20 ayrı adrese mahkemelerden alınan izin doğrultusunda eş zamanlı baskın yaptı. İstanbul'un değişik bölgelerinde cebir, şiddet, baskı, korkutma, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanarak, devlet otoritesini, halkın gözünde zaafa uğratmak, yeniden toparlanabilmek ve örgüte gelir temin etmek amacıyla 17 işyeri ve eve silahlı baskın yaptığı, 18 kişinin hayati tehlikeye maruz bırakılacak şekilde darp edildiği, 1 kişiyi silahlı gasp ettiği ve halktan haraç toplama eylemleri gerçekleştirdiği ileri sürülen örgüte yönelik yapılan operasyonda 7'si bayan 32 kişi, gözaltına alındı.
 
Örgütün yayın organı olduğu ileri sürülen "Yürüyüş" dergisine yapılan baskın polis kamerasına saniye saniye yansıdı. Polis derginin bulunduğu daireye girmek için uzun süre uğraştı. İçeri girmek isteyen polis ekipleri, kapıyı kırmak zorunda kaldı. Çelik kapının kırılmasının ardından büroya giren ekipler, karşılaştıkları manzara karşında şaşkına döndü. 4 tane çelik kapıyla korunan dairede, bir odaya tamamen çelik kaplama yapıldığı görüldü. Büroda yapılan aramalarda bazı dokümanlar ve CD'lerin yakılmak suretiyle ortadan kaldırılmak istendiği belirlendi.
 
Operasyonlarda 99 adet demir cop, demir çubuk, ağaç sopalar, 3 adet zincir, 15 adet eylemlerde yüzü kapatmak için kullanılan bez maske, çok sayıda molotof kokteyl yapım malzemesi, 29 adet pankart, 31 adet bilgisayar, 10 adet hard disk, CD ve disketler, 2 adet el telsizi, 1 adet daktilo, çok miktarda bildiri ve pullama, çok sayıda gösterilerde giyinmek üzere hazırlanmış tek tip kıyafet, bol miktarda örgütsel yayın ve döküman ele geçirildi.
 
İstanbul'da gözaltına alınanların büyük bir çoğunluğunun örgütün üst düzey yöneticilerinin olduğu ortaya çıkarken, şahıslar, sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında Beşiktaş'taki Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Örgüt üyeleri ve adliye yakınında toplanan yakınları, zaman zaman slogan atarak, operasyonlara tepki gösterdi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2006 Pazartesi 13:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?