30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Nevruz için 5 bin polis görevlendirildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yarın Kazlıçeşme Meydanı'nda yapılacak Nevruz kutlamaları için 5 bin polis görevlendirdi.

İstanbul polisi, Kazlıçeşme Meydanı'nda yarın yapılacak Nevruz kutlamaları tüm emniyet tedbirlerini aldı. Yaklaşık 5 bin polisin görev alacağı kutlamalar nedeniyle personelin izinleri ikinci bir emre kadar durduruldu. Kutlamalar İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan kriz merkezinden MOBESE marifetiyle takip edilecek. İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'da kriz merkezinden aktarılan görüntüler üzerinden kutlamaları takip edecek. Polis helikopterlerinin de görev alacağı kutlamalar çerçevesinde İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı bir taburunda hazır bekletileceği öğrenildi.

Emniyet müdürlüğü, korsan gösteri olması muhtemel Okmeydanı, Nurtepe, Gazi Mahallesi, Kanarya Mahallesi ve Ümraniye'de takviye çevik kuvvet polisleri konuşlandıracak. Buralarda meydana gelebilecek korsan gösterilerde yine MOBESE kameraları tarafından canlı izlenecek.
Öte yandan, Sultanahmet Meydanı ve çevresindeki bazı caddeler resmi kutlamalar nedeniyle gece yarısından etkinliklerin bitimine kadar araç trafiğine kapatılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 12:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?