6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Nevruz'da 10 bin polis görev yapacak

VALİ GÜLER:

İstanbul Valisi Güler, Nevruz kutlamalarının Kazlıçeşme Meydanı'nda yapılması için gerekli iznin verildiğini ifade ederek, kutlamalar sırasında 10 bin emniyet mensubunun görev yapacağını duyurdu.

Vali Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen İl Güvenlik Kurulu Toplantısının ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Kazlıçeşme'de Pazar günü 11.00 ila 17.00 saatleri arasında yapılması öngörülen Nevruz şöleni için gerekli iznin verildiğini kaydeden Güler, "Geçmişte bununla ilgili kötü örnekler yaşandı. Bunların tekrarlanmamasını istiyoruz. Bu bayramın anlamına uygun şekilde kutlanması konusunda bütün kamu güçlerimiz gerekli yardımı sağlayacaktır. Pazar günü için mümkün olan sayıda yeterli gücümüzü, yaklaşık 10 bine yakın emniyet gücümüz bu yerde ve çevresinde görevli olacak. Sadece o nokta için değil, bu tür şenliklerin yapılacağı başka alanlarda da önlem alınacak" dedi. Vatandaşların huzur içinde bu şenliği yaşamalarını istediklerini belirten Güler, Kazlıçeşme'deki şölenle ilgili tedbirler alınacağını söyledi.

Pazar günü oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakırspor maçına da değinen Güler, maçın çıkan olaylar nedeniyle tatil edildiğini hatırlattı. Vali Muammer Güler, "Dün federasyon başkanlığına değerlendirmelerimize ilişkin bir rapor gönderdik. Tespitlerimizi belirttik. Bu değerlendirmelerin nazara alınmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul Valisi Muammer Güler, okul kantinlerinde çalışan görevlilerden 233 kişinin sabıkalı olduğu yönünde çıkan haberleri de değerlendirdi. Buralarda çalışan 12 bin 898 kişiyle ilgili bir çalışma yapıldığını ve 233 kişinin çeşitli suçlardan arama kaydı olduğunun tespit edildiğini söyleyen Güler, "Okul kantinlerinde çalışması uygun görülmeyecek kişilerle ilgili okul idarelerine gerekli uyarılar yapılacak. Bu konuda takibimiz sürecek. Bunlar hassas konular. Okul yönetiminin de gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyoruz. Çocuklarımızın korunması çok önemli" diye konuştu.

Diyarbakırspor maçıyla ilgili gözaltılar olduğunu,özellikle kameralarda da o gün o sahaya giren kişiler veya koltuk kıran kişilerle ilgili tespit çalışmaları yapıldığını hatırlatan Muammer Güler, "Bu kişilere İl Spor Güvenlik Kurulu gerekli müsabakalardan men veya idari para cezaları uygulayacak. Kanundaki değişiklikler gündemde. Bu konuda yeni düzenlemeye ihtiyaç olduğu belirtiliyor. Oradaki özel güvenlik şirketiyle ilgili soruşturma da devam ediyor. Federasyonla gerekli görüşmeleri yaptık. Futbol federasyonunun bu hafta içinde yapacağı toplantıda bu rapor değerlendirilecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 18:32:05
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 00:20:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?