20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

New York uçağı büyük tehlike atlattı

New York-İstanbul seferini yapan Delta Havayolları’na ait yolcu uçağı, Atatürk Havalimanı’na inişi sırasında tehlike atlattı.

Zamanında duramayan ve sürüklenen uçak, itfaiye ekiplerini alarma geçirdi. Delta Havayolları’na ait yolcu uçağı, saat 10.30 sıralarında, içindeki yolcularla birlikte Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. Uçak, yağmur nedeniyle kayganlaşan pistte sürüklenmeye başladı.

Yolcular arasında panik yaşanırken, itfaiye ekipleri olay üzerine alarma geçti. Uçak, pilotun çabaları sonucunda son durma mesafesine birkaç metre kala durabildi. Pistten çıkma tehlikesi atlatan uçağın durmasıyla birlikte yolcular rahat bir nefes aldı.

Devlet Hava Meydanları’na ait itfaiye ve yardım araçları, pis başına gelerek uçağı kontrollü bir şekilde körüğe yanaştırdı. Büyük bir tehlike atlatan yolcular, uçağın körüğe yanaştırılmasının ardından yere ayak bastı.

Yolcuların bir büyük kısmı konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Bazı yolcular ise, "Kaptan pilot olay sırasında açıklama yaptı. Uyarı anonsunda, frenlerde patlama olduğunu ve tehlikeye neden olacak bir durum bulunmadığını söyledi. Bu nedenle panik yaşamadık. Sakin bir şekilde iniş yaptık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 13:12:03
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 13:34:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?