4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

'Newsweek' artık Türkiye'de

Dünyanın önde gelen haber dergilerinden Newsweek Türkiye'de Türkçe olarak yayın hayatına başladı. Türkiye'de Türkçe olarak yayınlanan derginin ilk sayısı 27 Ekim 2008 Pazartesi günü okuyucularla buluştu. Newsweek Ciner Medya bünyesinde çıkarılıyor. 

Newsweek, 190'dan fazla ülkede, 23 milyonun üstünde okuruyla, dört adet İngilizce edisyonu ve yerel dillerde sekiz edisyonu ile dünya çapında bir güç olma özelliği taşıyor. Dergi, 75 yıldır sürdürdüğü yayın politikasının tarafsızlığıyla tüm dünyada referans olarak gösterilen bir haber kaynağı. 

Yayınlandığı tüm ülkelerde dünyanın dört bir yanındaki muhabirleri, yazarları ve 15 bine yakın fotoğrafçısıyla her hafta okurlarına yepyeni konuları aktaran bir dergi olma özelliği ile tercih edilen Newsweek Degisinin Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli, Newsweek Türkiye'nin güçlü kadrosu ile Türkiye'de ve dünyadaki olayları, ticareti, bilimi, sağlıkla ilgili konuları, teknolojiyi, yaşamı, sanatı ve eğlenceyi kapsayan geniş bir yelpazeyi küresel bir perspektifle her hafta okurlarına sunacağını belirtti. 

Tepeli, "Newsweek kısa, doyurucu ve anlaşılır yazılarla okurlarının kısıtlı zamanında, dergiden en efektif bilgiyi almasını sağlıyor. Klişelerden uzak habercilik anlayışı ve zengin içeriği, Newsweek'i sadece bir haber dergisi olmaktan bir adım öteye götürerek okurunu farklı ve kaliteli bir hayat tarzına alıştırıyor. Dergi, okurunun yakınında, onunla iç içe; asla ulaşılmaz, anlaşılmaz değil. Newsweek okuruna başka hiçbir yerde okuyamayacağı yazarların görüş ve analizlerini sunuyor. Newsweek, okuruna, haberi en ince detayına kadar sunar. Newsweek Türkiye'de bu Newsweek bakıç açısı ile Türkiye'ye ve dünyaya bakacak" dedi.

İLK SAYININ KONUSU: EKONOMİK KRİZ VE TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ 

Newsweek Türkiye ilk sayısında, tarihin en sert ekonomik krizini ve Türkiye'nin geleceğini nasıl değiştirebileceğini inceliyor. Yarının dünyasında Türkiye'nin yeri çok farklı olabileceğinden yola çıkan Newsweek uluslararası edisyonlar yayın yönetmeni Fareed Zakaria, kriz sonrası dünyayı ve Türkiye'yi yorumluyor. 

İngiltere Başbakanı Gordon Brown da ilk sayıda küresel çöküşün çarelerini anlatıyor. Newsweek Türkiye Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhuriyet'e de farklı bir bakış açısıyla değiniyor. Konu Cumhuriyet'in 85. yılında işte Orhan Pamuk'un Cumhuriyet'i: "Atatürk, garlar, demiryolları, İsmet Paşa, pullar, Falih Rıfkı Atay." İlk sayının diğer dosyaları arasında "Kürt sorununda hükümetin önündeki büyük risk: Aynadaki düşman!", "PKK ile 24 yıldır süren mücadelede Amerika'nın rolü ne?" ve "Amerika seçimlere giderken, Türkler'in bakışı hâlâ kalben demokrat, zihnen Cumhuriyetçi mi?" geliyor. Newsweek Türkiye, Türkiye ve dünya gündemi, politika, ekonomi, sağlık, teknoloji, bilim ve sanat alanlarına getirdiği global bakış ile her pazartesi okuyucuları ile buluşacak.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 22:03:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEMET ÖZ IP: 85.104.198.xxx Tarih : 11.11.2008 16:41:47

ADANA DA KESİNTİSİZ OLARAK DATILMASINI İSTİYORUM...!!!???