20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Nezarethaneye kameralı takip

İstanbul’da önümüzdeki günlerde resmî açılışı yapılacak Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu’nun (MOBESE) bileşenlerinden olan Nezarethane İyileştirme ve Kontrol Sistemi (NİKS) devreye girdi.

İstanbul’da faaliyet gösteren 84 polis merkezi ve adli işlem yapan 7 şube müdürlüğünde bulunan nezarethanelerin yerleştirilen kameralarla 24 saat merkezî olarak izlenmesi sağlandı. Gözaltına alınan kişilerin nezarethaneye getiriliş anını ve yapılan işlemleri kayıt altına alacak olan sistem, ifade verme ve diğer aşamalarda ifade veren şahısların güvenliği ile barınma ortamlarının sürekli denetim altında tutulmasını sağladı.

Nezarethanelerde intihar olaylarının da önlenmesini sağlayacak sistem sayesinde, insan hakları açısından polisin iç denetimi de kolaylaşacak. Yazılımı tamamen Emniyet Müdürlüğü’ne ait, bilişim ve iletişim teknolojilerinin en son imkanlarından faydalanılarak tasarlanan bir güvenlik konsepti olan MOBESE, temelinde polis araçlarının dijital harita üzerinden canlı olarak gözlendiği, görevli personelin merkezle ve amirleriyle her türlü iletişimini kolay ve hızlı bir şekilde sağladığı, veri tabanındaki bilgilerin tüm polis ekiplerince aktif olarak kullanılabildiği bir sistemler bütününü oluşturuyor.

İstanbul’daki güvenlik hizmetlerinin daha etkin ve süratli biçimde yürütülmesini sağlayacak olan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu’nun (MOBESE) resmî açılışı, 17 Haziran tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı bir törenle gerçekleştirilecek.



15.06.2005
aa

Zaman
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 11:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?