30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Nick Ut İstanbul'a geldi

ABD'nin Vietnam işgali sırasında attığı napalm bombasından kaçan kızı çektikten sonra tüm dünyada tanınan ünlü fotoğrafçı Nick Ut, bir kanalda yayınlanacak programın çekimleri için, İstanbul'a geldi.


1972 yılında Vietnam Savaşı sırasında, tüm elbiseleri ve vücudu yanmış halde napalm bombasından kaçan 9 yaşındaki Kim Phuc'un fotoğrafını çekerek, 1973 yılında Pulitzer ve World Press Photo ödülü alan dünyaca ünlü fotoğrafçı Nick Ut'u Atatürk Havalimanı'nda programının yayınlanacağı TRT yetkilileri karşıladı. Fotoğrafını çektiği Kim Phuc ile geçtiğimiz hafta Roma'da buluşan ve kendisiyle hiçbir zaman da irtibatı kesmediğini söyleyen Nick Ut, Atatürk Havalimanı muhbirlerini de yanına alarak bir anıfotoğrafı çektirdi. Nick Ut, gazetecilerin çektiği fotoğrafla ilgili sorulara ise, "O anı hiç unutmadım" yanıtını verdi.


Profesyonel Gazeteciler Cemiyeti (Society of Professional Journalists) tarafından 6 Mayıs 2009 tarihindeki törenle 'Yaşam Boyu Başarı' ödülüne layık görülen Nick Ut, dünyanın en ünlü savaş fotoğrafçılarının, ödül aldıkları fotoğraflardaki 'anı' anlattıkları, 16 Mayıs'ta TRT-TURK'te yayına giren 'Ve Zaman Durdu' programının çekimlerine katılacak

iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 12:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?