3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

'Nimeti Çöpe Atmayalım' kampanyası

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ekmek israfını önlemek için Ramazan ayı nedeniyle "Nimeti Çöpe Atmayalım" kampanyası başlattı. 

Şişli Belediyesi Temizlik İşçileri Müdürlüğü'nde düzenlenen törende temizlik işçileriyle bir araya gelen Başkan Sarıgül, çöp konteynırlarına ekmek ve yiyecek atan vatandaşları uyarmalarını istedi. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ile birlikte bir basın açıklaması yapan Sarıgül, "Yaradan'ın bize sunduğu, ihsan ettiği, yaşamak için gerekli her şey nimettir. Günümüzde bir yandan dünya nüfusu artarken diğer yandan kullanılan kaynakların giderek azaldığını görmekteyiz. Dünyanın birçok yerinde açlıkla mücadele kampanyaları yürütülmektedir. O halde bizler zaten geleneklerimizde var olan ekmeğe saygıyı, nimete saygıyı bir kez daha hatırlayalım istedik. Nimeti çöpe atmayalım. Aç kalanları unutmayalım. İsrafı önleyelim" dedi. 

Düzenledikleri kampanyayla çöpe atılan yiyecek ve içecekleri öne çıkarmak istediklerini belirten Sarıgül, "Türkiye'de günde ortalama 123 milyon ekmek üretilmektedir. Bunun yüzde 5'i israf olmaktadır. Bu ne demektir? Günde 6 milyondan fazla ekmeği atıyoruz demektir" diye konuştu. 

Bu kampanyanın yapılmasını en çok temizlik işçilerinin istediğini dile getiren Sarıgül, "Şimdi çöp kutuları üzerindeki yazılarla, temizlik işçisi arkadaşlarımızın tişörtleriyle yapacakları uyarılarla bu kampanyayı açıyoruz" ifadesini kullandı. 

Bu arada, çöp kamyonlarının üzerinde "Menümüzde yiyecek yok" yazısı dikkat çekti.
Şişli'de kampanyayı yürütecek olan temizlik işçilerinin önemli bir misyon üstlendiğini belirten TİSVA Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ise, "Şişli'den tüm Türkiye'ye dalga dalga yayılacak bir kampanya bu. Çöp kamyonlarının üzerinde, 'Menümüzde yiyecek yok' diyor. Asıl amacımız bu. İsrafı sıfıra indirmeliyiz. Bir yılda israf edilen ekmeğin tutarı 600 milyon YTL. Bu para ile İstanbul'da 10 bin konut yapılırdı. Bu da İstanbul'un konut sorununa bir çözüm olurdu. Bu kampanyaya hep birlikte destek verelim" dedi. 

Kampanyayı başlatan işçiler de, "Çöp toplarken karşılaştığımız manzaralar bizi çok üzüyor. Atılan ekmekleri görünce ağlayacak gibi oluyoruz. İçimiz sızlıyor. Lütfen, vatandaşlarımız ekmek israfına dikkat etsinler. Olmayanları düşünelim. Biz ekmek parası için bunu yapıyoruz ama çok üzülüyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 16:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?