4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Nişanlı çifte fantezi şantajı

Nişanlı çift birbirlerine cinsel organlarını internet kafedeki bilgisayar kamerasıyla gösterdi. Bilgisayardan görüntüleri ele geçirerek genç kıza şantaj yapan kafe sahibi gözaltına alındı.

POLİSE başvuran Y.S adlı bir genç kız, kendisiyle e-posta adresinden irtibat kuran "X toprağın oğlu" Nick’li bir kişinin elinde uygunsuz görüntülerinin bulunduğunu söyleyerek şantaj yaptığını söyledi. 

Bilişim Suçları Büro Amirliği’ne gelerek başından geçenleri anlatan Y.S, sağlık memuru olan nişanlısı E.C. ile çıplak göründüğü sahnelerin bulunduğu görüntüleri elde ettiğini söyleyen bu kişinin kendisine, "Nişanlınla yaptığın şeylerin görüntüleri elimde. Benimle birlikte olmazsan bunları ailene gönderip seni rezil edeceğim" dediğini anlattı. Y.S. bunun üzerine durumu nişanlısına aktardığını ve polise başvurduklarını söyledi. Bilişim Suçları Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada şantaj maillerini inceleyen dedektifler zanlının internet bağlantısı için Fatih’te bir internet kafeyi kullandığını tespit etti. Buraya giderek işyeri sahibi M.Z.B. ile görüşen polis, önce "Buraya müşteri olarak gelmiş biri yapmıştır. Onu bulmamız çok zor" cevabını aldı. İnternet kafedeki bilgisayarı inceleyen polis, tüm cihazların kullanıcılarının yaptıkları görüşmeleri ve işlemleri kaydeden özel bir program buldu. Polisin incelediği M.Z.B’nin şahsi bilgisayarından şantaja konu olan görüntüler çıktı. 

Görüntülerde genç kızın web kamerasından göğüslerini ve cinsel organını gösterirken internet kafede bulunan nişanlısı E.C.’nin de kimseye fark ettirmeden cinsel organını gösterdiği tespit edildi. Bunun üzerine kafe sahibi M.Z.B. gözaltına alındı. İfadesinde suçunu kabul eden M.Z.B, çıkarıldığı Fatih Adliyesi’nde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 09:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?