3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Nişanlı çifte uyuşturucudan 10 yıl hapis

Sirkeci Garı'nda uyuşturucu madde ile yakalanan yabancı uyruklu nişanlı çift, “eroin ticareti yapmak” suçundan 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.


İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Bulgaristan uyruklu Albena Levterova Dimitrova ile nişanlısı Boyan Vladimirov Trenev katıldı. Firari sanık Nikolay Nikolov ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada yazdığı mektubu okuyan Dimitrova, herkesten özür dilediğini belirterek, “Tüm kalbim ve vicdanımla sizlerden merhamet dilemekteyim. Ben cani falan değilim. Ülkenizden ve sizlerden özür diliyorum. Hiçbir zaman suç işlemedim. Yanlış zamanda ve yanlış yerde bulunduğum için buradayım. Samimi olarak söylüyorum, suçsuzum” dedi.

Diğer sanık Treney, pişman olduğunu belirterek, takdirin mahkemeye ait olduğunu söyledi.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Dimitrova ve Treney'in uyuşturucu madde ticareti yapmak üzereyken nakil sırasında yakalandıklarını belirterek, 2 sanığı “eroin ticareti yapmak” suçundan 10'ar yıl hapisle cezalandırdı. Mahkeme, ayrıca sanıkları 15 biner YTL de adli para cezasına çarptırdı.

Mahkeme, “örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak” suçundan delil bulunamaması, “uyuşturucu ihraç etmek” eylemine ilişkin olarak uyuşturucunun yurt dışına
çıkarılamaması nedeniyle 2 sanığın beraatını öngördü.

Mahkeme, yakalanamayan Nikolay Nikolov'un dosyasının ise ayrılmasını kararlaştırdı.

Sirkeci Garı'ndan tren ile Bulgaristan'a gitmek isteyen Albena Levterova Dimitrova ile nişanlısı Boyan Vladimirov Trenev, 21 Nisan 2007'de 40 kilogram eroinle yakalanmıştı. Kondüktör Nikolay Nikolov'un kaldığı otel odasında da 10 kilo 250 gram eroin ele geçirilmişti.

AA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 11:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?