30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

NTV kameramanı yaralandı

NTV kameramanı İlhan Kandaz Bostancı'da çıkan çatışmada kulağından yaralandı. 11 yıldır NTV'de kameramanlık yapan Kandaz'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Hücre evinden sokaktaki kalabalığın üzerine rastgele ateş açıldı. Açılan ateş sonucu bir kameraman yaralandı

Bostancı'da çatışma

Bostancı'da 06.00 sıralarında silahlı çatışmaya giren polisin düzenlediği operasyon sürüyor. Çatışmada 1 polis memurunun şehit düştüğü iddia edilirken, daha sonra bu iddia resmi makamlar tarafından yalanladı. Yaralı polis sayısı ise 6'ya ulaştı.

Kendilerini Devrimci Hareket üyesi olarak tanıtan gruptan bir kişi polis ile irtibat kurdu. Bölgeden silah seslerinin yanı sıra patlama sesleri de yükseliyor.


Edinilen bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sabah erken saatlerde Kadıköy, Bostancı Gösteri Merkezi yanındaki Emanet Sokak içerisinde bulunan bir adrese operasyon düzenledi. Operasyon sırasında karşı grubun direnişi ile karşılaşan polis çatışmaya girdi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve takviye ekip istenirken, polis helikopterlerinin de operasyona havadan destek verdiği görüldü. .
Polisle çatışan ve kendisini Devrimci Hareket üyesi olarak tanıtan Orhan Yılmazkaya isimli bir şahıs, “Devrimci Hareket üyesiyim. Bombam var, silahım var. Sonuna kadar çatışacağım” dedi.

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürü Celaleddin Cerrah da olay yerine giderek, operasyonu yerinden yönetiyor. İstanbul Valisi Güler de olay yeride.Çatışma halen devam ederken, bölgeyi kordon altına alan polis ekipleri, çatışmanın yaşandığı olay mahalline kimseyi yaklaştırmıyor. Olası bir patlama olayına karşı olay yerine İGDAŞ ekipleri çağırıldı. Güvenlik önlemleri çerçevesinde polis telsizlerinin kapatıldığı belirtildi. Çevre yolların da trafiğe kapatılması nedeniyle Bostancı'da ciddi bir trafik sorunu yaşandığı da bölgeden gelen haberler arasında.

Alınan bilgilere göre çatışmada şu ana kadar 6 polis yaralandı ve ambulaslarla hastanelere sevk edildi. . Özel harekat polisleri, saldırganların saklandığı binaya helikopter desteğiyle operasyon düzenliyor. Saldırganlarla polis arasındaki çatışma yaklaşık iki saattir devam ediyor. Polis, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Bu arada isminin Orhan Yılmazkaya olduğunu söyleyen bir saldırgan, telsizle basın mensuplarına hitaben bir konuşma yaptı. "Devrimci Karargah Savaşçısı" olduklarını söyleyen şahıs, sonuna kadar çatışmaya devam edeceklerini söyledi. Polis, konuşmanın ardından kanalı konuşmaya kapattı.

Kadıköy Belediye Başkanı: İlk kez böyle bir olaya tanık oluyorum

Olay yerine gelen Kadıköy Belediye Başkanı, görevde bulunduğu süre içinde ilk kez böyle bir çatışmanın yaşandığını söyledi.

 

..
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 10:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?