3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

'Nükleer enerji karşıtı' gösteri

Küresel Eylem Grubu, Çernobil faciasının yıldönümünde yapacağı "Nükleer İs-te-mi-yo-ruz!" mitingi öncesi Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaptı. İstiklal Caddesi'nde nükleer sızıntıya maruz kalmış insanlar yapılan makyajlarla temsil edildi. 

Çernobil'in yıldönümünde Kadıköy'de yapacakları eylemle ilgili olarak vatandaşlara bildiri dağıtan Küresel Eylem Grubu adına basın açıklamasını Meltem Oral yaptı. Oral, nükleer santrallerle milyonlarca canlının hayatının tehlikeye atıldığını belirterek, "Nükleer santrallerin güvenli olduğu söyleniyor. Çernobil de güvenli denmişti. Çernobil arkasında binlerce kilometrekare kirlenmiş toprak, binlerce ölü ve yaralı bıraktı. Türkiye gelişmiş ülkelere oranla aynı işi 2-3 katı daha fazla enerji harcayarak
yaparken, rüzgar, güneş ve jeotermal enerji zenginliğini kullanmazken, 'nükleer santral gereklidir' deniyor. Nükleer öldürür. Bu nedenlerden dolayı 26 Nisan cumartesi günü Kadıköy'de nükleer santral istemediğimiz bir kez daha haykıracağız" diye konuştu. 

Grup, nükleer enerji karşıtı eylem yaparken, bazı vatandaşlar, "Nükleer santraller gereklidir. Nükleer santrale hayır diyenler matbaaya karşı olanlarla aynı. Çernobil mühendis hatasıdır" dedi. 

Bildiri dağıtan grup, açıklamanın ardından dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 17:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?