20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

NYT'den övgü yağdı

Türkiye’ye Aralık’ta Avrupa Birliği’ne katılım müzakereleri için yeşil ışık yakıldığını belirten günlük The New York Times gazetesi (NYT), ülkede uğultulu bir değişim yaşandığını kaydetti.

Türkiye’de yeni para birimine geçildiğini, yeni bir modern sanat müzesi açıldığını bildiren gazete, politik seviyedeki yeni düzenlemelerle kültür ve turizm bakanlıklarının birleştirildiğini ve böylece bütçede sanata daha fazla kaynak aktarılması imkanı doğduğunu yazdı.

Yeni İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin şüphe götürmez bir şekilde İstanbul’un büyük bir kültür başşehri olduğunu sergilediğini ifade eden NYT, Beyoğlu’ndaki canlı kahve kültürüne dikkat çekerek sanat ağırlıklı bölgenin 1960’lı ve 1970’li yıllarda bir entellektüel merkez olarak tanındığını ve dar caddelerinin 350 yıl öncesini hatırlattığını kaydetti.

Kış sezonu otel geceleme fiyatlarının yüzde 50’ye kadar düştüğünü belirterek, seyahat için yer ayırtmadan önce internet arama motorlarından otellerin incelenmesini tavsiye eden gazete, Büyük Londra Hotel, Ansen, Anemon Galata, Ajia gibi otellerden; Loft, Güllüoğlu, Helvetia gibi restaurantlardan örnekler verdi.

Gün içinde Osmanlı döneminden bir esinti veren Eski Şehir, camiler ve sarayların gidilip görülmesi gerektiğini belirten The New York Times, Osmanlı’nın dönemi ihtişamının en iyi şekilde Topkayı Sarayı’nda hissedilebileceğini belirtti.

Alış veriş için labirent misali Kapalı Çarşı’yı tavsiye eden gazete, İstanbul’un üç tarafının denizle çevrili olduğunu belirterek su kıyısında geleneksel bir Türk kahvaltısı yapmamanın mazeretinin olamayacağını ifade etti.

Türk Hava Yolları’nın New York’tan direk İstanbul’a hergün sefer düzenlediğini belirten gazete, Mart ayında bilet ücretinin 665 dolar civarında olduğunu kaydederek ayrıca İstanbul’da otobüs, tramvay, metro ve vapurlardan oluşan bir toplu taşıma ağının mevcut olduğunu hatırlattı.

Boğazın bir kenarında kalmak kaydıyla geceleri taksilerin fazla pahalı olmadığını belirten gazete, semtler arası seyahatlerde dolmuşlardan da istifade edilebileceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 13:21:41
Güncelleme :30 Mart 2005 Çarşamba 11:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?