4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

O, anne babasının kınalı kuzusuydu

Aktütün'de şehit düşen Çağlar'ın annesi sürekli uyutuluyor, babası ise kendinde değil. Futbol hocası olan baba, "O iyi futbolcu olacaktı" diyor..

Türkiye şehitlerine ağlıyor... Hakkâri'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne düzenlenen hain saldırıda şehit olan 17 askerin baba ocaklarına düşen acı dinmek bilmiyor...

Oğullarının 2 gün sonra izne gelmesini beklerken bayrağa sarılı tabutunu alan Çağlar Mengü'nün anne babası da diğer yüreği yanık ana babalar gibi evlat acısına dayanmaya çalışıyor... 20 yaşında şehit düşen Çağlar, anne Huriye ile baba Azimet'in iki oğlundan küçük olanıydı. 20 yaşına gelmişti ama o, anne babasının kınalı kuzusuydu. Bir de küçük evlat olması onun yerini bambaşka yapmıştı. Gözleri gibi baktılar kınalı kuzularına. Bir dediğini iki etmediler.

GOL KRALI OLDU
Babası antrenör olduğu için futbolla henüz okula gitmeden tanıştı. En büyük hayali futbolcu olmaktı. Baba Azimet de oğluna tam destek verdi. Tüm çalıştırdığı takımların antrenmanlarına beraberinde oğlunu da götürerek, futbola olan "aşkını" alevlendirdi.

Babası Galatasaraylı olmasına rağmen koyu bir Fenerbahçeli olan Çağlar, 14 yaşında formasını giydiği Dolayoba Spor Kulübü'nde 17 yaşındayken 23 golle yılın golcüsü seçilerek, başarısını taçlandırdı. Milli Takımı her karşılaşmada gönülden destekleyen Çağlar, bunun için arkadaşlarından ve esnaftan 600 YTL toplayıp, dev bir Türk bayrağı bile aldı. Her maç öncesi de bayrağı çocukluğunun geçtiği ancak delikanlılığına doyamadığı evinin bulunduğu sokağa astı. Şimdi o bayrak onun için asıldı.

Maltepe Lisesi'ndeki eğitimini tamamlayan Çağlar, bir kıza gönlünü kaptırdı. Bir iddaa bayisinde işe giren Çağlar, ağabeyi Sercan askerden döner dönmez silah altına alınmak için başvurdu. Mart 2008 döneminde askere alındı. 7 aylık asker olan Çağlar, en son bayramdan bir hafta önce arayabildi anne babasını... Sık sık arayamıyordu. "Bayramda telefon beklemeyin" diyerek vedalaştı.

Sabah
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 11:04:44
Güncelleme :7 Ekim 2008 Salı 11:07:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?