3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

O bombalar imha edildi!

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Vedat Yenerer'in avukatı Vural Ergül, soruşturmanın ana delili olan el bombalarının imha edildiğini açıkladı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan gazeteci Vedat Yenerer'in avukatı Vural Ergül, Beşiktaş'taki Ağır Ceza Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı. Ergül, Ümraniye'de ele geçirilen ve soruşturmanın ana delili olan el bombalarının imha edildiğini açıkladı.

12 Haziran 2007'de ele geçirilen bombalar için 13 Haziran 2007 tarihinde İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından imha kararı verildiğini belirten Ergül, "Yapılan kriminal incelemelerin ardından bombalar hemen imha edilmiştir. Kriminal incelemede bombaların patlamaya hazır olduğu belirtilmiş, ancak hiçbir şekilde soruşturmanın delilleri dava bitinceye kadar imha edilemez. Dava aşamasında biz bombalarla ilgili yeni bir inceleme talep ettiğimiz takdirde bu bombalar imha edildiği için talebimiz yerine gelmeyecektir. Bombaların imha edilmesi üzerine Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'na, imha edilmesinde görevli hakim ve savcılar hakkında suç duyurusunda bulundum. Delillerin karartılmış olması, kamuoyunda tartışılmalıdır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 13:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?