3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

O da çete kurbanı mı?

Evlenen iki kızı ABD’ye yerleştikten sonra tek başına yaşayan ve iki yıl önce ortadan kaybolan derici işadamı Cercis Yapıcı, tapu çetesinin öldürdüğü diş hekimi Şemsiddin Geçgil ile ablası Fikriye Geçgil’in Yeşilköy’den komşusu çıktı.

Cercis Yapıcı’nın kardeşi Kenan Yapıcı, tapu çetesinin ortaya çıkarılmasının ardından daha önce kayıp başvurusu yaptığı polise tekrar gitti.

POLİS, çetenin el koyduğu Fikriye Geçgil ile Şemsiddin Geçgil’in Yeşilköy Sait Kesler Sokak’taki evleri ile iki yıldır kayıp olan Cercis Yapıcı’nın oturduğu Ziya Erdem Caddesi’ndeki evlerinin birbirine 150 metre kadar yakın olmasından kuşkulandı ve yeni bir soruşma başlattı. Polis ayrıca Cercis Yapıcı’nın Kayıp Şahıslar Büro Amirliği’ndeki dosyasını tapu çetesi dosyası ile birleştirdi.

Bursa’dan gelen telefon

Cercis Yapıcı’nın kardeşi Kenan Yapıcı, ağabeyinin 6 Mart 2006’dan beri kayıp olduğunu söyleyerek, "Kaybolduktan 10 ay sonra bir gece telefonum çaldı. Daha sonra Bursa’dan arandığımı öğrendiğim telefondaki ses ’Usta nasılsın?’ dedi. Konuşma 2 saniye sürdü ve telefon kapandı. Bana yalnızca ağabeyim ’Usta’ diye hitap ederdi" dedi.

Ağabeyinin, kaybolmasından 3 gün sonra mallarına ve banka hesaplarına geçici tedbir koydurduğunu söyleyen Kenan Yapıcı, "Daha sonra kızları İlda ve Belinda, Silivri’deki yazlıklara, arsaya, bankadaki hesabına ve Yeşilköy’deki dubleks dairesinin satılamaz kaydını koydurdu. Silivri’deki yazlıkların emlak vergisini ben ödedim. Bankadaki hesapta ya da gayrimenkullerde herhangi bir değişim görünmüyor" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 09:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?