6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

O dünyanın en güçlü adamı!

UKRAYNALI 'DEMİR ADAM' SERÇE PARMAĞIYLA 90 KİLO KALDIRDI

Dünyanın en güçlü adamı olarak bilinen Ukraynalı Dmitry Halaci, İstanbul'da yaptığı rekor denemeleriyle hayrete düşürdü. Serçe parmağı ile 90 kiloluk bir insanı havaya kaldıran ve tramvay raylarını bir hamlede büken Halaci, eline aldığı çivileri bir ip gibi birbirine bağlayarak unvanının hakkını verdi.

Beyoğlu, ilginç bir rekor denemesine sahne oldu. Taksim Gezi Parkı'ndaki festival alanında 31 yaşındaki Ukraynalı Dmitry Halaci, yaptığı güç denemeleriyle yeni dünya rekorunu kırmayı başardı. Guinness Rekorlar Kitabı'nda 3, Rusya Federasyonu Rekor Kitabı'nda 3 ve Ukrayna Rekor Kitabı'nda 20 rekoru bulunan Halaci, aynı zamanda 'dünyanın en güçlü insanı' unvanına sahip.

120 kilogram ağırlığındaki Halaci, Taksim'de yüzlerce kişinin önünde yeni rekor denemelerini gerçekleştirdi. Halaci, 90 kilo ağırlığındaki bir insanı serçe parmağıyla 10 defa kaldırarak görenleri hayrete düşürdü. Programda sürpriz bir dünya rekoruna daha imza atan Halaci'nin etkileyici ve şok edici numaraları izleyicilerden tam not aldı.

 

BİRBİRİNE BAĞLADIĞI ÇİVİLERİ ELİYLE TAHTAYA ÇAKTI

Halaci 6 adet çiviyi eliyle birbirine bağlayarak yeni bir rekora daha imza attı. Daha önce 2 dakika 36 saniyede gerçekleştirilen bu rekoru Halaci 1 dakika 23 saniyede gerçekleştirmeyi başardı.

Halaci'nin bir diğer nefes kesen gösterisi de eliyle tahtaya çivi çakması oldu. Elini adeta bir çeki gibi kullanan Halaci, vatandaşların meraklı bakışları arasında çivileri tek tek eliyle tahtaya çaktı.

 

TRAMVAY RAYINI BİR HAMLEDE BÜKTÜ

Halaci'nin bir diğer rekor denemesi ise raylarla yaptığı muhteşem gösterisi oldu. Tramvay rayını omuzlarına alan ve iki koldan bağladığı zincirlerin üzerine basarak vücudunu geren Halaci, vatandaşların meraklı bakışları arasında rayı eğmeyi başardı.

Halaci'nin başaramadığı denemelerde oldu. 10'a 10 olarak bilinen inşaat kalasını omuzlarına alan Halaci, ray eğme gösterisinde olduğu gibi zincirlerle kalası çekerek ikiye ayırmak istedi ancak bunda başarılı olamadı. İlk denemesinde başarılı alamayan Halaci ikinci denemesi sırasında ise kalası çektiği zincir koptu. Üçüncü denemesi de başarısızlıkla sonuçlanan Halaci, gerçekleştiremediği deneme nedeniyle seyircilerden özür diledi.

Halaci'nin son rekor gösterisi de diğerleri gibi büyük bir heyecanla izlendi. Halaci, çevredeki 10 vatandaşı, yere çömelerek sırtına aldığı kalasın üzerine çıkardı. Ağırlığa daha fazla direnç gösteremeyen kalas bir süre sonra ikiye ayrıldı. Halaci, daha sonra çevredeki bazı vatandaşlarla serçe parmağı güreşi yaptı ve ardından Ukrayna bayrağı ile hatıra poz verdi.

 

"GÜNDE 6 LİTRE SÜT VE 10 TANE YUMURTA YİYORUM"

Rekor denemelerinin ardından basın mensuplarının sorularını değerlendiren Halaci, "Çok sayıda rekor kırdım. 2004'te dünyanın en güçlü adamı ilan edildim. Dünyadaki en güçlü 10 insandan biriyim. Günde 6 litre süt ve 10 tane yumurta yiyorum. Hem et yiyorum hem de düzenli bir şekilde besleniyorum" dedi.

Vücudundaki yaraların nedeni sorulan Halaci, "Ben 4 yaşında iken üzerime kaynar su döküldü. Çok sayıda operasyon geçirdim. Bana 'spor yapamaz' raporu verildi ama ben gördüğünüz gibi dünyanın en güçlü adamı oldum" diyerek zaferle sonuçlanan azmine dikkat çekti.

24 Ağustos Ukrayna'nın kuruluşu yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliği Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Denys Chornyi, Beyoğlu Belediyesi görevlilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi.

UKRAYNALI 'DEMİR ADAM' SERÇE PARMAĞIYLA 90 KİLO KALDIRDI
UKRAYNALI 'DEMİR ADAM' SERÇE PARMAĞIYLA 90 KİLO KALDIRDI
UKRAYNALI 'DEMİR ADAM' SERÇE PARMAĞIYLA 90 KİLO KALDIRDI
UKRAYNALI 'DEMİR ADAM' SERÇE PARMAĞIYLA 90 KİLO KALDIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 20:45:02
Güncelleme :28 Ağustos 2010 Cumartesi 16:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?