7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

O helikopter niye uçtu?

BBP GENEL BAŞKANI TOPÇU, MAVİ MARMARA GEMİSİNİ ZİYARET ETTİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, İHH'nın Gazze'ye insani yardım malzemesi götürmek için satın aldığı Mavi Marmara gemisini ziyaret etti. Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili soruları yanıtlayan Topçu, "Helikopter o havada niye uçtu? sorusuna cevap aramaya devam edeceğim" dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Gazze'ye uygulanan ambargoyu denizden delmek için başlattığı 'Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım' projesine bir destek de Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) geldi. BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, İHH tarafından satın alınan Mavi Marmara gemisini ziyaret etti. Yalçın Topçu ve beraberindeki BBP heyeti, İHH İnsani yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile birlikte Mavi Marmara gemisini gezerek gemi ve yapılacak yardımlar hakkında bilgi aldılar.

Geminin kaptan köşkünde açıklamalar yapan Yalçın Topçu, bu geminin insanlığın vicdanını temsil ettiğini söyledi. Topçu, insanlığın bir tuğla ve bir demirle vicdanını ortaya koymasının çok önemli olduğunu ifade etti. BBP olarak Filistin'in bağımsızlığını kazanıncaya kadar bu davanın takipçileri olacaklarını belirten Topçu, 'Rahmanın taraftarları muzaffer olana kadar, biz onlarla beraber tıpkı Nemrut'un ateşine su taşıyan topal karınca misali burada olacağız' dedi.

Yalçın Topçu açıklamalarını sürdürürken İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın koluna girerek bu yolda aynı safta olduklarını belirtti. Dünyadaki bütün iyi insanların bu safta birleşmesi gerektiğini söyleyen Topçu, gemide partilerinden de bir heyetin bulunacağını da söyledi. Topçu ayrıca yaptığı açıklamada şunları söyledi: 'Bu geminin 1080 yolcusu var, ayrıca inşaat malzemeleri götürecek 3500 tonluk bir yük gemisi var. 3500 tonun gramına kadar malzeme dolmalı. Müslümanlar dar günde birbirlerinin kardeşi oldukları ayeti kerimesinin gereğini mutlaka yapmalılar. İşte o zaman insanlık dışı işlere karşı vicdanınızı koymuş olursunuz.'

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu kazasıyla ilgili gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Topçu, kazadan sonra bir albayın TBMM'ne verdiği ''Bize koordinatlar yanlış verildi. Eğer koordinatlar doğru verilseydi Muhsin beye sağ ulaşılabilirdi' şeklindeki ifadesine karşılık "Biz bunu kazadan hemen sonra dile getirmiştik" dedi.

Topçu, ''Ben kaza ile ilgili her zaman hukukun içinde yer alacağım. Sokakta hak arayıp devletle milleti karşı karşıla getirmekten her zaman uzak duracağım. Ancak bu helikopter o havada niye uçtu? Sorusuna cevap aramaya devam edeceğim" diye konuştu.

Topçu açıklamalarının ardından Filistin Devlet Başkanı İsmail Haniye'ye ulaştırılmak üzere yazılan bir mektubu İHH Başkanı Bülent Yıldırım'a teslim etti. Mektubu alan Bülent Yıldırım destekleri esirgemeyen Yalçın Topçu ve BBP heyetine teşekkür etti. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun Filistin davasına büyük önem verdiğini dile getiren Bülent Yıldırım onun takipçilerinin yazmış olduğu mektubu, Filistin'e ve İsmail Haniye'ye götürmekten mutluluk duyacaklarını söyledi.

BBP GENEL BAŞKANI TOPÇU, MAVİ MARMARA GEMİSİNİ ZİYARET ETTİ
BBP GENEL BAŞKANI TOPÇU, MAVİ MARMARA GEMİSİNİ ZİYARET ETTİ
BBP GENEL BAŞKANI TOPÇU, MAVİ MARMARA GEMİSİNİ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 14:27:03
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 16:59:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?