30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'O sinemanın önünden geçmem'

Beyoğlu'nda Fitaş Sineması'nın 5. katındaki pencerenin kafasına düşmesi sonucu ağır yaralanarak aylarca hastanede tedavi gören ve 4 ameliyat geçiren üniversite öğrencisi Ece Turhan, "İstiklal Caddesi'ne gideceğim fakat o sinemanın önünden bir daha geçmeyeceğim" dedi.

Zor günler geçiren genç kız, annesi Dilek ve babası İhsan Turhan ile birlikte avukatı Hakan Semizoğlu'nun Beyoğlu'ndaki bürosunda basın toplantısı düzenledi. Ailesinin desteğiyle güçlükle yürüyen Turan, zor bir süreç geçirdiğini söyledi. Dilek Turhan, "Başardım. Çok mutluyum. Beni yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Şu anda istirahat sürecindeyim. Evime gidemiyorum, başka bir evde kalıyorum. Doktorlarıma teşekkür ediyorum. Evimi çok özledim" dedi. Yaşadığı olayı ve yoğun bakımdaki günlerini hatırlamadığını belirten Turhan, "Olanları bana babam anlattı. Kafama cam düşmüş, bana bunu söylediler" diye konuştu.

Turhan, okulunu çok özlediğini belirtirken, olayın ardından gözlerinde oluşan hasar nedeniyle net göremediğini söyledi. Gözlerindeki sıkıntının düzeleceğine inandığını belirten Ece Turhan, "Gözlerimle ilgili sorun geçtikten sonra okuluma başlayacağım. İstiklal Caddesi'ne gideceğim fakat o sinemanın önünden bir daha geçmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Baba İhsan Turhan ise, yaşadıkları zor süreçte kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek, "Sorumlulara örnek bir ceza verilmesini istiyoruz. Büyük çileler çektik. Ece bugün savcıya ifade verdi. Soruşturma başlatıldı. Biz de bu davanın takipçisi olacağız" dedi.  Ece'nin avukatı Hakan Semizoğlu da, sorumlular hakkında maddi manevi tazminat davası açacaklarını ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 17:43:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?