6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

ÖDP'den kanlı baskın!

Beyoğlu'nda Özgürlük ve Demokrasi Partisi (ÖDP) üyesi bir grup, Sosyalist Demokrasi Partisi'nin (SDP) Beyoğlu Şubesi'ni basmak istedi.

SDP'liler baskına pompalı tüfekle karşılık verdiler. Açılan ateş sonucu 2, darp sonucu da 5 ÖDP'li yaralandı.

Olay saat 19.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, aralarındaki bir husumet nedeniyle ÖDP üyesi bir grup, SDP'nin Beyoğlu Yoğurtçu Faik Sokak'ta bulunan şubesine baskın yapmak istedi. Grubun geldiğini fark eden SDP'liler pompalı tüfekle karşılık verdiler.

Daha sonra bir grup şubeden çıkıp sokakta kavgaya tutuştu. Açılan ateş sonucu Mustafa Dizkan kalçasından, Arif Akbaş ise bacağından yaralandı. Mustafa Cüstan, Turan Gülkız, Yalçın Köse, Ali Cennet ve Akif Kara da darp edildi. Mustafa Dizkan ve Arif Akbaş özel araçlarla Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı. Darp edilenler ise kendi imkanları ile hastaneye gittiler. Pompalı tüfekle açılan ateş sonucu yaralandığı iddia edilen Dizkan ve Akbaş'ın tedavisi sürüyor.

Polis, olaydan sonra SDP'nin Beyoğlu Şubesi'ni ablukaya aldı. İçerde bulunan grup bir süre polise kapıyı açmadı. Avukat nezaretinde içeri giren polis şahısları sorguya aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2010 Cumartesi 09:36:12
Güncelleme :29 Mayıs 2010 Cumartesi 09:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?