3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

ÖDP'lilerden 5 polise suş duyurusu

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi bir grup, bir partilinin keyfi olarak gözaltına alınarak taciz ve hakarete uğradığı iddiasıyla Kadıköy Adliyesi'ne gelerek suç duyurusunda bulundu. 

Kadıköy İskelesi'nde 5 Eylül akşamı yürüyerek evine gittiği sırada gözaltına alınmasının ardından İskele Polis Merkezi Amirliği'nde "taciz ve hakarete uğradığını" iddia eden Tutku Türkol ile ÖDP İstanbul İl Başkanı Sinan Tutal ve bir grup partili, Kadıköy Adliyesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. İl Başkanı Sinan Tutal, çeşitli sloganlar atan grup adına yaptığı açıklamada, "Parti üyesi hakkında gözaltına alma prosedürü uygulanmamış ve tutanak tutulmamıştır. Üyemizin yaşadığı bu haksız ve keyfi uygulamanın hiçbir kanıtı yok. Zor kullanarak sorgulama yapan polis, kendisine ve partili diğer kadın arkadaşlarımıza hakaret etmiş, cinsiyetçi bir üslupla tacizde bulunmuştur" dedi.
 
Açıklamanın ardından Tutku Türkol, avukatı ile İskele Polis Merkezi Amirliği'nde görevli 5 polis memuru hakkında "taciz", "tehdit", "hakaret" ve "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla Kadıköy Adliyesi'ne suç duyurusunda bulundu. ÖDP'liler, daha sonra iskeleye kadar yürüyerek polis merkezi önüne geldiler. Gruptakiler, bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 17:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?