4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ödüllü uyuşturucu baronu yakalandı

Ünlü uyuşturucu baronu Suat Baskın, İstanbul'da 92 kilo 300 gram eroinle yakalandı.

İstanbul'da son bir ay içerisinde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 350 kilo 250 gram eroin ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 4'ü İran uyruklu 23 kişinin tutuklandığı bildirildi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ilk operasyon 07 Haziran 2011 tarihinde Kartal'da gerçekleştirildi. Bir ihbar üzerine takibe alınan ve ardından durdurulan bir çekici araçta yapılan aramalarda, çekicinin taban kısmına zula edilmiş 238 paket halinde 97 kilo 300 gram gelen eroin maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili Mesut K. gözaltına alınırken suçtan temin edildiği bin 500 TL'ye el kondu.

Olayla ilgili gözaltına alınan Mesut K. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ele geçirilen uyuşturucunun Van'dan getirildiği ve İstanbul üzerinden yurtdışına sevk edilmek istendiği tespit edildi.

Narkotik polisinin düzenlediği ikinci operasyon 11 Haziran 2011 tarihinde Bahçelievler'de gerçekleştirildi. Elde edilen istihbarat üzerine harekete geçen ekipler, Bahçelievler'de bir eve yönelik operasyon başlattı. Evde yapılan aramalarda 60 paket halinde 31 kilo 350 gram eroin maddesi, beyaz kağıt içerisinde iki paketçik halinde 23 gram eroin olduğu değerlendiren madde, eroin paketlemede kullanıldığı değerlendirilen karbon kağıtları, çeşitli eldivenler, koli bantları, 1 adet hassas terazi, 2 adet elek, madde bulaşıklı plastik faraşlar, 1 adet vakum makinesi 1 adet kriko ve pres kalıpları, 1'i Glock olmak üzere 4 ruhsatsız tabanca, 6 şarjör ile çok sayıda fişek ele geçirildi.

Olayla ilgili Yılmaz G, Yahya B, Abdülbaki Ö, Erol S, Asliye G, Felek G ile Suzan G. gözaltına alındı.

Yetkililer, arama yapılan evde bölücü terör örgütü PKK'ya ait bayrak ve flamaların bulunduğunu bu nedenle şüphelilerin örgütle bağlantılarının araştırıldığını bildirdi.

Yakalanan 7 şüphelinin emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Narkotik dedektiflerinin düzenlediği üçüncü operasyon 29 Haziran 2011 tarihinde Esenyurt'ta gerçekleştirdi. Hakkari/Yüksekova'dan itibaren kontrollü bir şekilde takip altında tutulan bir kamyona yönelik düzenlenen operasyonda 180 paket halinde 92 kilo 300 gram eroin, 4 adet sahte nüfuz cüzdanı, 1 adet sahte sürücü belgesi, uyuşturucu ticaretinden temin edildiği değerlendirilen 22 bin 300 Avro ve 1400 TL ele geçirildi.

Olayla ilgili aralarında uyuşturucu baronu Suat Baskın'ın da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Suat Baskın, Şaban Ç, Ramazan B, Nadir D, Avni C, Suat B, Recep Ş, ile Denizhan K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İHRACAT ÖDÜLLÜ UYUŞRUCU BARONU YAKAYI ELE VERDİ

Uyuşturucu baronu olarak bilinen Suat Baskın'ın Hakkari'de süt fabrikası sahibi olduğu ve geçtiğimiz yıl ihracat dalında ödül aldığı öğrenildi. Yetkililer, Hakkari'de düzenlenen 2010 İhracat Yıldızları Yarışmasında 443 firma arasında dereceye giren süt fabrikasının yarışmada birince seçildiği ve Bölgesel Öncülük dalında ödüle layık görüldüğüne dikkat çekti.

Narkotik ekiplerinin düzenlendiği dördüncü operasyon, 07 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleştirildi. Bir süredir takip altında tutulan bir kamyona yönelik Küçükçekmece'de operasyon düzenlendi. Operasyonda kamyon kasasını kaldıran polis ekipleri, kasanın zeminine zula edilmiş vaziyette 254 paket 129 kilo 500 gram eroin ele geçirdi. Olayla ilgili Yakup T, Rıfat B, İsmail B ile Sinan D. gözaltına alındı. Van üzerinden İstanbul'a getirtilen uyuşturucuların çeşitli Avrupa ülkelerine sevk edilmek istendiği tespit

edildi. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 4 şüphelinin sevk edildikleri mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Düzenlenen son operasyon ise 05 Temmuz 2011 tarihinde Beyoğlu'nda gerçekleştirildi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik bir otelde yapılan aramalarda 4 kilo 800 gram eroin maddesi ile birlikte İran uyruklu O.S, M.E, K.K.S ile J.S. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2011 Pazartesi 13:54:01
Güncelleme :11 Temmuz 2011 Pazartesi 18:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?