4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Oğlu vurmuş, karısı silahı göle atmış

Hurdacı dükkánında sevgilisiyle birlikte çuval içinde cesedi bulunan Turgut Avanes’i oğlunun vurduğu kesinleşti. "Babam, kazandığım paraları alıp kadınlarla yerdi" diyen 17 yaşındaki T.’ye annesi de suç ortaklığı yapmış.

BAHÇELİEVLER’de hurda plastik alım-satımı yapan babası Turgut Avanes (45) ile konsomatris sevgilisi Hayriye Ergin’i (25) 4 Ağustos’ta işyerinde kafalarına birer kurşun sıkarak öldürdükten sonra cesetlerini çuvala koyduğu iddiasıyla gözaltına alınan 17 yaşındaki T.A., poliste cinayeti nasıl işlediğini anlattı. Olayı anlatırken ağlayan T.A. şunları söyledi:

Öldürmeye karar verdim

"Babam yıllardır beni hakir görüyordu. Hep bağırıp çağırırdı. Beni hep zor ve kötü işlerde çalıştırır, kazandığım parayı elimden alırdı. Bu parayı ya kadınlarla yerdi ya da kumarda kaybederdi. Anneme de kötü davranırdı. Son zamanlarda kendisini iyice kaybetti. Cumartesi gecesi kuzenim S.A. ile birlikte geç saatlere kadar içerek konuştuk. Bu konuşma sırasında onu öldürmeye karar verdim. Evden babamın ruhsatsız silahını alarak pazar sabahı işyerine gittim. Orayı sevgilileri ile birlikte olmak için kullandığını biliyordum. İçeri girdim, babam ve sevgilisi uyuyordu. İkisini de uykuda öldürdüm. Cesetlerini taşımak için çuvala koydum. Cesetlerden kurtulabilmek için uğraştık ama bir türlü dükkándan çıkaramadık. Ağabeyim cesetleri görünce polise haber verdi. Bir gün sonra babamı öldürdüğümü anneme anlattım. Annem silahı Küçükçekmece Gölü’ne attı."

Sualtı ekibi buldu

Oğlunun ifadesini doğrulayan Hülya Avanes, Küçükçekmece Gölü’nde silahı attığı yeri gösterdi. Deniz polisi sualtı ekipleri, kıyıdan 5 metre uzağa poşet içinde atılan tabancayı 5 dakikada buldu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 09:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?