4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Öğrenciler bilgisayarlarına kavuşuyor

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 2008-2009 eğitim öğretim döneminde İstanbul Ticaret Üniversitesi'ne (İTİCÜ) kayıt olan öğrencilere özel olarak hazırlattığı dizüstü bilgisayarları dağıtmaya başladı.

Gelenek haline gelen dizüstü bilgisayar hediyesine bu yıl bin 198 öğrenci sahip olacak. Bilgisayarlarına ilk olarak Hukuk ve İletişim Fakültesi öğrencileri kavuştu. Bu fakültelerde okuyan 201 öğrenci, 4 Aralık'ta İTO'nun Eminönü'ndeki merkez binasına gelerek bilgisayarlarını aldı. 5 Aralık Cuma günü de Ticari Bilimler Fakültesi'nin 272 öğrencisine bilgisayarları teslim edildi.

Bayram tatili nedeniyle ara verilen bilgisayar dağıtımına 15 Aralık Pazartesi günü tekrar başlanacak. 15 Aralık Pazartesi günü Meslek Yüksek Okulu'nun 397 öğrencisi, 16 Aralık Salı günü Mühendislik Fakültesi'nde okuyan 218 öğrenci, 17 Aralık Çarşamba günü de Fen-Edebiyat Fakültesi'nde eğitim gören 110 öğrenci bilgisayarlarını alacak.

İTO Yönetim Kurulu ve İTİCÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Murat Yalçıntaş, kurum olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, "Türkiye'nin en genç üniversitelerinden biri olan İTİCÜ, Türkiye'nin aydınlık yüzünü temsil ediyor. İstanbul Ticaret Odası'nın da göz bebeği" dedi.

İTİCÜ'nün vakıf üniversiteleri arasında ön sıralarda yer aldığını belirten Yalçıntaş, "Her geçen gün üniversitenin fiziki ve teknolojik altyapısını geliştiriyoruz. Hedefimiz yıllar içinde üniversitemizi önce ülkemizin, sonra da bölgemizin en prestijli üniversitesi haline getirmektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2008 Salı 11:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?