4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Öğrenciler ikiye bölündü

Anayasa Mahkemesi'nin belediyelerin yüksek öğretim öğrencilerine doğrudan burs ve kredi vermesini iptal etmesi öğrencileri ikiye böldü. Bazı öğrenciler, kararın yerinde olduğunu söylerken, bazıları bursların iptal edilmesinin ardından sıkıntı yaşanabileceğini ifade etti.


Bir üniversite öğrencisi, "Bence haklılar. Çünkü adil olduğunu düşünmüyorum. Burs verileceklerin isimleri, başvurudan sadece iki gün sonra açıklandı. Bu yüzden adil olmadığını düşünüyordum zaten. Aslında bursların iptal edilmesi kötü ama adil bir şekilde verilseydi daha iyi olurdu. Çünkü burs almak güzel bir şey" dedi.


Başka bir üniversite öğrencisi ise iptal gerekçesinin açıklanması gerektiğini belirterek, "Yöneticilerin yanlış politikaları öğrencilere yansıyor. Örneğin kömür dağıtıyorlar. Kömür dağıtınca belediye bütçesinde açık çıkıyor. Açık çıkınca da devlet bunu bir yerden karşılamaya çalışıyor. İptal edilmesi iyi oldu ama bundan da biz zarar görüyoruz" diye konuştu.


Bir başka üniversite öğrencisi de, "Belediye burslarının iyi yerlere gittiğini düşünüyordum ama iptal olmuş. Kötü oldu. Fakat mutlaka Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli bir kararı vardır" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 16:48:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?