30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Öğrenciler mağdur edilmeyecek

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Kemerburgaz'da dün yıkımı gerçekleştirilen kolejde okuyan öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini belirtti.

Özer, şuanda hiçbir okulun elektriğinin kesik olmadığını da belirterek, kesinti olmaması için ilköğretim okullarının müdürlerini gerekli evrakları zamanında İl Özel İdaresi'ne ulaştırmaları konusunda uyardı.
Ata Özer, Çağaloğlu'ndaki Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özer, Kemergurgaz'da dün yıkılan kolej ile ilgili olarak, "Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesinin yaptığı bir uygulamadır. Benim yıkılış tarzına müdahale etme yetkim yok. Mağdur olan vatandaşlarımızın çocuklarına kucak açmalıyız. Her eğitimci onlara destek olacak. Benden yardım istenmesi halinde onların herhangi bir özel okula kaydedilmesi konusunda eklimden gelen gayreti göstereceğim" şeklinde konuştu.


"Ben o çocukları eğitim, öğretim açısından en ufak bir sıkıntıya sokturmayacağım" diyen Ata Özer, yıkılan kolejde okuyan ve kaydını yaptırmış öğrencilerin özel okullara kaydı için gerekirse kendisinin de okullara gideceğini belirtirken, şuana kadar bu konuda herhangi bir başvuru olmadığını söyledi.


Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Anadolu yakasındaki 100 okulun elektriklerinin borcundan dolayı kesilmesiyle ilgili olarak yöneltilen sorulara da, "İlköğretimlerin elektrik, su ve doğalgaz İl Özel İdaresi tarafından ödenir. Eğer okul müdürleri evraklarını gereken zamanda hazırlayıp ilçe milli eğitime, onlar il milli eğitime ve sonrasında il özel idaresine ulaştırılsa en ufak bir sorun yaşanmaz. Cuma günü böyle bir olay yaşandı Kadıköy'de. Ancak şuanda hiçbir okulun elektriği kesik değil. Bu tür elektrik
kesilmeleri okul müdürlerinin evraklarını zamanında vermemesinden kaynaklanıyor. Bu arkadaşlar görevlerini zamanında yapsınlar" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 12:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?