4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Öğrenciler polisi protesto etti

Öğrenci Kolektifleri İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde açtıkları karikatür sergisinin üniversite yönetimi ve polis tarafından engellendiğini söyleyerek eylem yaptı. 3 gündür polisin sergiyi basarak kendilerini tartakladığını öne süren öğrencilerin, polis baskınını cep telefonu ile kaydettiği görüldü.


Öğrenci Kolektifleri üyesi yaklaşık 50 öğrenci, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde toplandı. Polis aleyhinde sloganlar atan öğrenciler, basın açıklaması yaparak açtıkları karikatür sergisini basan polisler tarafından dayak yediklerini öne sürdü. Grup adına açıklama yapan Burçin Şimşek, Penguen, Leman, Uykusuz gibi mizah dergilerinden alınan karikatürleri Edebiyat Fakültesi'nde sergilemek istediklerini belirterek, "Sergiye özel güvenlik, çevik kuvvet ve sivil polisler saldırdı. Saldırıda 2 arkadaşımızın kafası yarıldı ve yaklaşık 10 kişi yaralandı. Bunu yapanları kınıyoruz" dedi.


Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem sonrasında öğrenciler okula girerken kapıdaki güvenlikçilerle de tartışarak, "Okulda güvenlikçi istemiyoruz" diye slogan attı. Öğrencilerin sergiyi basan polisleri cep telefonu ile görüntüledikleri öğrenildi. Görüntülerde üniversiteden içeri giren polisler ile öğrenciler arasında yaşanan arbede dikkat çekiyor.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 22:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?