4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Öğrenciler tasarımlarını yarıştıracak

Çelik malzemeyle farklı çözümler geliştirmek, mimarlık ve inşaat mühendisliği bölümü öğrencilerinin birlikte çalışmalarını teşvik etmek amacıyla bu yıl 9.'su düzenlenen PROSteel 2009 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması'na başvurular başladı.


Verilen bilgiye göre Borusan Mannesmann Boru ana sponsorluğunda, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından organize edilen yarışma bu yıl "Çeliğin Kentsel Doku İçinde Kullanımı"nı konu alıyor. Yarışma kapsamında öğrencilerden çeliğin kullanım olanakları ile mevcut kentsel bir doku içinde bir probleme çözüm geliştirmeleri isteniyor. Bu nedenle yarışmaya katılacak öğrencilerin projelerinde, kent dinamikleri ve dokusu içinde çelik malzemenin sunabileceği çeşitli olanakları ortaya koyması bekleniyor.

Yarışmaya katılan ekiplerde en az bir mimarlık ve bir inşaat mühendisliği bölümü öğrencisi olması gerekiyor. Ekip üyelerinin sayısıyla ilgili ise bir üst sınırlama bulunmuyor. İsteyen öğrenciler, www.prosteel.org sitesinde bulunan mesaj panosuna mesaj bırakarak da ekip oluşturabiliyorlar. Yarışmaya son başvuru tarihi 16 Şubat 2009. Yarışmanın sonuçları 6 Nisan 2009 tarihinde web sitesinde açıklanacak. Ödüller ise Mayıs ayında düzenlenecek törende sahiplerini bulacak.
PROSteel yarışmasında birinci olacak ekibe 5 bin 500 YTL, ikinci ekibe 3 bin 500 YTL, üçüncü ekibe ise 2 bin 500 YTL tutarında para ödülü verilecek. Ayrıca bir ekip de 5 bin YTL tutarında Borusan Mannesmann Boru Özel Ödülü'nün sahibi olacak. Tasarımlarında en az yüzde 50 oranında Borusan Mannesmann Boru ürünü kullanan ekipler arasından yapılacak seçim sonucunda verilecek bu ödülü ilk üçe girenlerin kazanma şansı bulunuyor.


Yarışmanın seçici kurulunda Prof. Dr. Harun Batırbaygil, Durmuş Dilekçi, Boğaçhan Dündaralp, Sezai Güvensoy, Yaşar Marulyalı, Prof. Dr. Hasan Şener ve Prof. Dr. Nesrin Yardımcı yer alıyor. Yarışmanın detaylı bilgileri, online başvuru formları ve tasarlanacak binayla ilgili yer, zemin verilerine; www.prosteel.org adresinden ulaşmak mümkün.

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 18:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?