30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Öğrencilerden ayakkabısız eylem!

Burslarının kesilmesini protesto eden üniversite öğrencileri ayakkabılarını çıkartıp, çorapları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yürüdü. Belediye önüne ayakkabılarını bırakan öğrenciler, parasızlıktan hergün makarna yediklerini belirterek, yanlarında getirdikleri piknik tüpünde makarna ısıtıp yedi.

İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kolektifi'ne üye yaklaşık 30 öğrenci İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin burslarını kesmesini proteste etmek için yürüyüş yaptı. Fen Fakültesi önünde toplanan öğrenciler burslarının kesildiği için akbillerinin boş olduğunu ve her gün yürümek zorunda kaldıklarını belirtti.

Daha sonra ellerindeki pankartlarla yürüyüşe geçen öğrenciler İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni protesto etti. "Burs hakkımızı istiyoruz" ve "İBB elini cebimizden çek" şeklinde slogan atan öğrenciler belediye önüne geldiklerinde ellerindeki ayakkabılarını yere bıraktı. Parasızlıktan dolayı her gün makarna yemek zorunda kaldıklarını anlatan öğrenciler, yanlarında getirdikleri piknik tüpünde de bir tencere makarna ısıtıp yedi.

Öğrenciler yaptıkları basın açıklamasında, diğer AK Partili belediyelerin burs vermeye devam ettiğini ancak Büyükşehir Belediyesi'nin bursları vermediğini söyleyerek, bursların verilmemesi halinde eylemlerine devam edeceklerini söyledi.
Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen eylemin ardından öğrenciler olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 19:01:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?