4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Öğrencilerden 'Ergenekon' protestosu

Eyüp'te Ergenekon ismi nedeniyle okullarının başka bir ilköğretim okulu ile birleştirildiğini savunan bir grup öğrenci ve veli, olayı protesto etti. 

Eyüp'te bulunan Ergenekon İlköğretim Okulu'nun Şehit Er Eyüp Beyazıt İlköğretim Okulu ile birleştirilmesine karşı çıkan bir grup öğrenci ve veli, okulların birleştirilmesini protesto etti. 

Yaklaşık 100'e yakın öğrenci ve veli, Ergenekon İlköğretim Okulu bahçesinde toplandı. "Eğitimimize köstek olmayın", "Okulumuzu geri istiyoruz", "Biz mal değiliz, devredilmeyiz" şeklinde sloganlar atan öğrenciler, alkış tutarak tepkilerini dile getirdi. "Başarımızın ödülü okulumuzun kapatılması mı?", "Ergenekon İlköğretim Okulu mağdurları" şeklinde pankart taşıyan öğrenciler, okulun "Ergenekon" ismi nedeniyle kapatıldığını savundu. Okullarını geri istediklerini belirten öğrenciler, "Okulumuzu geri istiyoruz. Biz okulumuzdan memnunuz. Eğer diğer okula geçersek düzenimiz dağılacak. Kalabalık olacağız. Okulumuzu çok seviyoruz" dediler. 

Bedriye Mangır adlı veli ise, okulların birleştirilmesine karşı olduklarını dile getirerek, "Bize okulun neden birleştirildiği konusunda bir açıklama yapılmıyor. Benim çocuğum okula gelmek bile istemiyor. Benim çocuğuma vereceğim en büyük destek eğitimdir. İsminden dolayı kapatıldığı iddia ediliyor. Tarihimiz, bunu inkar edemeyiz" diye konuştu. 

Başka bir öğrenci velisi Fedai Hacılar ise, okullar birleştirildiği zaman sınıfların çok kalabalık olacağını savunarak, "Şehit Er Eyüp Beyazıt İlköğretim Okulu'nun öğrenci sayısı 2 bin olacak. Ancak Ergenekon İlköğretim Okulu'nda öğrenci sayısı 800. Öğrenciler o okula geçerse başarıları etkilenecek. Okulun adını değiştirsinler ama kapatmasınlar. Hakkımızı arayacağız. Valiliğe ve daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gideceğiz. Çocukların geleceği ile oynuyorlar. İsminden dolayı kapatıldığı söyleniyor. 

Ama bu isimde başka okullar da var" şeklinde konuştu. 

Açıklamaların ardından öğrenci ve veliler olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 18:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?