4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Öğrencilerden Topbaş'a ziyaret

Gaziosmanpaşa Ali Cevat Özyurt İlköğretim Okulu'ndan 4 öğrenci, İlköğretim Haftası dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret etti. 

Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki başkanlık sarayında gerçekleşen ziyarete, İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer de katıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Topbaş, kendini ziyarete gelen öğrencilerin 3 bin 500 kişilik bir okulda okuduğunu ve başarılı öğrenciler olduğunu söyledi. Topbaş, bir insanı toplumun değil, arkadaşının bozacağını belirterek, bu nedenle de öğrencilerin arkadaşlarını seçerken dikkatli olması gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından 7. sınıf öğrencisi Medine Yetük'i makam koltuğuna oturtan Topbaş, başkan olsa ne yapmak istediğini sordu. Yetük de, ilk olarak ilçelerinde insan sağlığını bozan taş ocaklarının kontrol altına alınmasını sağlayacağını ve gelir seviyesi düşük ailelerin başarılı çocuklarını tespit ederek burs vereceğini söyledi. 

Belediye Başkanı Topbaş, Gaziosmanpaşa'daki taş ocaklarıyla ilgili olarak çevreye zarar vermeyecek bir sistem kurmak için çalışma başlattıklarını ifade etti. Ziyarette Topbaş, maddi durumu kötü olan Medine Yetük'nın ilköğretim, lise ve üniversitede eğitim masraflarını karşılamak için burs vereceğini de açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 16:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?