1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Öğrencilere ergenlik seminerleri

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Molped ve Kadıköy Şifa Hastanesi işbirliğiyle yürütülecek "Ergenlik Projesi" kapsamında Kadıköy'deki ilköğretim okullarında eğitim seminerleri düzenlenecek. Pilot uygulama olarak 6 ilköğretim okulunda Kasım-Aralık aylarında yapılacak çalışma, proje sonuçlarına bakılarak 2008 yılı içerisinde yaygınlaştırılacak. 

Yetkililer, projeyle öğrencilere, anne ve babalarına ve öğretmenlere, gençlerde ergenlik dönemine girerken meydana gelen bedensel, ruhsal sosyal değişimlerin neler olduğunu öğretmeyi, ergenlikten genç yetişkinliğe geçerken karşılaşılan sorunların karşılıklı sağlıklı, mutlu yaşanarak aşılmasını ve böylece daha bilinçli bir toplum oluşmasını sağlamayı hedeflenmekte olduğunu dile getirdi. Kadıköy Şifa Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Evrim Aksoy, proje kapsamında ergenliğe yeni adım atacak öğrencilere verilecek eğitim seminerleriyle, ilköğretim okulları 7. ve 8. sınıf öğrencilerine ergenlik döneminde yaşanan değişikliklerle ilgili bilgiler aktaracaklarını belirtti. Ergenlik eğitiminin ailede başlayıp, okul ve çevre ile devam eden bir özelliği olduğunu söyleyen Aksoy, "Özellikle kız öğrencilerin ergenlik döneminde vücutta görülen değişiklikler konusunda çok fazla korkuları var. Her açıdan aileler ve gençlerimiz için çok önemli bir dönem. Biz, onları bu döneme hazırlamayı ve ergen jinekoloji, psikoloji ve
üroloji ile ilgili bilinçlendirmeyi istiyoruz" dedi. 

Kasım ayı boyunca sürecek "Ergenlik Projesi" hakkında bilgi veren Hayat Kimya Kategori Pazarlama Müdürü Melek Soklangıç Dinçer "Molped genç kızların yanında onlarla büyüyen bir marka. Ergenlik dönemindeki gençlerin de yanında olarak hayatlarının bu döneminde de mutlu, sağlıklı , bilinçli olarak geçirmelerine yardımcı olmak amacımız. Yaptığımız çalışmalar ile toplumun bilinçlenmesine katkıda bulunmak bizi mutlu ediyor. Seminerler yaklaşık bin 500 öğrenciye ulaşacak. Hazırlanan broşürlerle ailelere de ulaşmayı hedefliyoruz. Proje grubu olarak amacımız 2008 yılında kapsamını genişleterek devam etmektir" diye konuştu. 

Kadıköy Şifa Hastanesi doktorlarınca verilecek seminerlerde ergen psikolojisi, psikiyatri, kadın hastalıkları, eğitim psikolojisi gibi farklı uzmanlık alanlarından eğitim ekibinin vereceği seminer sonrası anketlerle bilinçlenme ölçülürken, seminere katılan öğrenciler Molped markalı özel hediyelerin de sahibi olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 12:54:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?